Àmbit B30 impulsarà l'economia circular als sectors químic, metal·lúrgic i alimentari

L’Auditori de l’Hospital de Mollet ha acollit aquest dilluns la reunió del consell plenari de l’Associació Àmbit B30

Economia

El consell plenari de l'associació s'ha reunit aquest dilluns a Mollet
El consell plenari de l'associació s'ha reunit aquest dilluns a Mollet

Concretar en quins sectors i de quina manera es pot aplicar el model d’economia circular és un dels aspectes més rellevants en què treballa actualment l’associació Àmbit B30, el consell plenari de la qual s’ha reunit aquest dilluns a l’auditori de l’Hospital de Mollet per fer balanç de les accions dutes a terme per l’entitat l’últim any en camps com la innovació i la mobilitat i per marcar els passos a seguir en projectes de futur, com el planejament o l’economia circular.

Segons explicava el president d’Àmbit B30 i alcalde de Mollet, Josep Monràs, “el primer trimestre de l’any que ve estarà en marxa un pla molt innovador tant a Catalunya com a Espanya centrat en l’aplicació de l’economia circular en sectors com el químic, el metal·lúrgic i el d’alimentació”, uns sectors escollits arran de l’estudi dut a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona. “Es tracta de minimitzar el volum de recursos i residus que generen aquests sectors en els seus recorreguts de producció i, alhora, crear noves oportunitats de creixement i ocupació i impulsar la innovació i la competitivitat”, deia Monràs.

Pel que fa a la mobilitat, el president de l’Àmbit B30 també apostava per impulsar noves vies que millorin la connectivitat a l’entorn de la B30 per reduir l’impacte circulatori i ambiental, com podria ser la construcció de la B40 o Quart Cinturó. En aquest sentit recordava que Àmbit B30 participa en les sessions de treball d’elaboració del Pla de Mobilitat del Vallès.

A més, Monràs anunciava el “compromís del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, d’organitzar després de l’estiu unes jornades on puguem debatre els plantejaments de la Generalitat per millorar a curt i mitjà termini els problemes de mobilitat que patim, que van més enllà d’impulsar el corredor mediterrani o de posar noves línies d’autobús en determinats polígons industrials”.

Finalment, Àmbit B30 actualitzarà l’estudi d’estratègies per a una millora en la competitivitat de la indústria per impulsar així la seva estratègia industrial, apropar la nanociència a les empreses i fomentar la projecció exterior per donar a conèixer les oportunitats que ofereix el territori, i continuarà treballant per connectar els sectors de la innovació i la tecnologia amb les empreses a través del projecte HUBb30 liderat per la UAB i Eurecat. “Cal aproximar en una mateixa taula els dos sectors”, apuntava Monràs.

Edicions locals