L'Ajuntament de Mollet estudia la reconversió de dos edificis municipals en habitatges de lloguer social

Es tracta de l'edifici de pisos de l’antiga escola Nicolás Longarón i l’edifici del carrer Feliu Tura, conegut com l’antiga casa dels mestres

Societat

L'Ajuntament de Mollet estudia la reconversió de dos edificis municipals en habitatges de lloguer social
L'Ajuntament de Mollet estudia la reconversió de dos edificis municipals en habitatges de lloguer social

L'Ajuntament de Mollet ha anunciat que estudiarà la reconversió de dos edificis de propietat municipal en habitatges de lloguer social. En concret, els dos immobles són l’edifici d’habitatges de l’antiga escola Nicolás Longarón i l’edifici del carrer Feliu Tura, conegut com l’antiga casa dels mestres.

"Davant la impossibilitat de moltes famílies per fer front als preus del mercat immobiliari privat, el govern municipal creu necessari augmentar la seva aposta pel parc públic d’habitatge social, en aquest cas en règim de lloguer", apunten des de l'Ajuntament.
Els tècnics municipals han iniciat els estudis per poder transformar aquests immobles que actualment ocupen algunes entitats o que estan en desús. Segons fonts municipals, d'una banda, s'ha encarregat un estudi jurídic que haurà de determinar quina tipologia d'habitatges es poden fer als immobles. També s'hi elaboraran estudis de caràcter econòmic per valorar-ne el cost de la reconversió i  de caràcter tècnic per determinar el nombre d'habitatges que s'hi poden construir. Segons fonts municipals, l'estat actual dels edificis requeriria una reforma a fons per crear els habitatges.
Actualment, l'edifici d'habitatges de l'antiga escola Longarón, que havia acollit la seu de l'AV Estació de França, es troba en desús i el de Feliu Tura és encara la seu de l'AV de Col·legis Nous.  

Nou hotel d'entitats

L'Ajuntament apunta que estudiarà reubicar les entitats que en aquests moments ocupen aquests espais a l’edifici de Jaume I, número 32, l'immoble on havia estat la comissaria de la Policia Municipal, amb la intenció de convertir-lo en un hotel d’entitats. En el mateix immoble, però a la planta baixa, el govern local pretén crear un centre destinat a joves com a espai d’innovació, serveis d’emprenedoria i teixit empresarial.

Antiga proposta de Canviem

Per la seva part, davant l'anunci del govern local, Canviem Mollet ha recordat que el 2014, en plena crisi econòmica i amb una greu situació d'emergència social pel que fa a l'habitatge, el grup municipal d'ICV-EUiA va presentar al ple una moció per rehabilitar aquests dos immobles, una proposta que va ser rebutjada al ple. Canviem considera una "bona notícia" la decisió de reconvertir els edificis però considera que "l'aposta arriba en un moment on la situació ja és insostenible per paliar les dificultats que planteja el desregulat mercat immobiliari privat".

Edicions locals