El ple de Mollet crea una comissió especial municipal sobre el cas de les càmeres als semàfors

La comissió, proposada per Canviem Mollet, ha estat aprovada per unanimitat

Política

Mollet del Vallès

El ple de l'Ajuntament ha aprovat aquest dilluns per unanimitat la creació d'una comissió especial d'informació municipal sobre el cas de les presumptes adjudicacions irregulars del sistema de control de trànsit als semàfors. L'operació policial de l'anomenat cas Enredadera es va saldar a Mollet amb la detenció d'un funcionari de l'Ajuntament, cap dels serveis informàtics municipals.

L'organ serà una Comissió Especial Informativa d’Estudi, que comptarà amb participació de tots els grups municipals i que estarà presidida per un regidor que no sigui membre del govern municipal. També hi formarà part el Síndic Personer, com a comissionat d'ètica pública. La comissió tindrà com a tasques fer seguiment de tot el procés judicial i recavar totes les informacions que es derivin de les accions de revisió dels contractes i expedients en què hagin intervingut les persones i empreses investigades, entre d'altres.

La proposta presentada per Canviem Mollet per la via d'urgència també inclou la petició d'elaboració d'una auditoria externa de tots els contractes en qüestió i la celebració d’un Ple Extraordinari per tal d’exposar públicament davant els veïns de Mollet les conclusions d’aquesta comissió.

L'objectiu és "esvair qualsevol dubte i aclarir les moltes preguntes que es plantegen sobre aquests fets. Volem contribuir a fer un exercici de transparència", deia Xavier Buzón, portaveu de Canviem Mollet, durant el ple.

El plenari també va aprovar per unanimitat una altra moció d'urgència, en aquest cas presentada per Ara Mollet ERC MES, que demana una auditoria, no només per analitzar tots els contractes municipals en els quals va intervenir el funcionari investigat, sinó també "per tal de conèixer el sistema de treball utilitzat per aquesta persona, posant en relació el nombre d’infraccions que es detectaven en radars i semàfors de la ciutat de Mollet del Vallès, i les sancions rebudes per la ciutadania; i si han pogut existir o no tractes de favor", apunta la moció, que també vol "determinar la responsabilitat política de la feina d’aquest funcionari".

 

Edicions locals