El ple de Mollet dona suport a la despenalització de l'eutanàsia

El plenari aprova una moció sobre el dret a morir dignament

Societat

El ple de Mollet dona suport a la despenalització de l'eutanàsia
El ple de Mollet dona suport a la despenalització de l'eutanàsia

Mollet del Vallès

El ple de Mollet ha aprovat una moció de suport al dret a morir dignament i que demanana la despenalització de l'eutanàsia. La moció presentada per Ara Mollet ERC MES, va ser aprovada amb tots els vots a favor de tots els grups municipals excepte el PP que hi va votar en contra.

En la presentació de la moció va intervenir Isabel Alonso, membre de l'Associació Dret a Morir Dignament, qui recordava que un 70% de la població passa per un procés llarg de mort i "continuen sent éssers humans amb el dret i la llibertat per decidir si volen morir sense patiment", deia.

Així doncs, la proposta reclama a l'Ajuntament que faci una tasca de formació dels treballadors municipals (serveis socials, centres culturals, policia municipal, residències, centres de dia, assistència a domicili, etc.) sobre els drets de la ciutadania al final de la vida i que faci divulgació sobre el Document de Voluntats Anticipades (DVA), amb xerrades informatives i activitats a centres assistencials, educatius i culturals dependents de l’ajuntament, campanyes en els mitjans de comunicació municipals i edició de tríptics, que estaran disponibles als punts d’informació municipals. La moció també demana més suport administratiu per facilitar el tràmit del DVA, mitjançant la disponibilitat a les Oficines d’Atenció Ciutadana de l’ajuntament de la informació necessària per tramitar-lo.

Amb aquesta moció, l'Ajuntament, a més, dóna suport a la proposta del Parlament de Catalunya de la regulació sobre la despenalització de l'eutanàsia al Congrés.

Edicions locals