El ple de Mollet reclama el manteniment dels grups al Centre de Formació d'Adults

El regidor apunta que el Departament d'Ensenyament ja ha confirmat l'eliminació de les línies de matí

Política

El ple de Mollet reclamarà al Departament d'Ensenyament el manteniment dels dos grups d’ESO que fins ara feien classe als matins al Centre de Formació de Persones Adultes de Mollet, després que fa uns dies es comuniqués la decisió de tancar els grups per part de la Generalitat.

El ple va aprovar una moció presentada pel grup de Ciutadans (Cs) que reclamava el manteniment de les línies matinals que se suprimiran de cara al curs vinent. Amb tot, el regidor d'Educació, Raul Broto, anunciava que el govern local ja havia enviat una carta al Departament d'Ensenyament, qui hauria avançat que "no es revertirà la situació" perquè "ara hi ha més gent treballant i hi haurà menys alumnes" explicava Broto.

El debat al ple

El portaveu de Cs, Francisco Muñoz, ponent de la moció, en la seva intervenció demanava que "no es retallin recursos públics per a educació" i acusava el govern català de "destinar més diners al procés".

La moció va ser aprovada amb l'abstenció d'Ara Mollet ERC MES que va defensar que l'eliminació dels grups és "una qüestió tècnica de racionalització de recursos públics i no ideològica", deia el regidor Manel Sostres, qui sostenia que el "pilar bàsic" de l'educació és "l'obligatòria fins als 16 anys".

La resta de grups van criticar la postura d'Ara Mollet ERC MES. D'una banda, el regidor de Canviem Mollet Gabriel Espinosa va considerar que aquesta és "una visió economicista de l'educació" i va defensar la tasca de l'escola d'adults com a "una oportunitat" per a molts estudiants.

Per la seva part, Broto, del PSC, apuntava que l'havia "sorprès" que ERC "no consideri la formació d'adults com un puntal". Broto assegurava que el conseller Josep Bargalló (ERC), tot i no estar al capdavant de la conselleria quan es va prendre la decisió, "té el poder per revertir la mesura" i lamentava la manca de recursos i de planificació.

Per últim, el PDeCAT va votar afirmativament la moció després de demanar al portaveu de Cs que desvinculés la proposta "de les referències al monotema –en referència al procés– que sempre acaben treient vostès", acusava Jordi Talarn (PDeCAT) a Muñoz. En aquest sentit, el portaveu de Cs retirava aquestes referències i aconseguia el vot favorable de Talarn.

Edicions locals