El ple de Mollet condemna les agressions violentes contra l'independetisme

La moció de la CUP va tirar endavant amb els vots a favor de Canviem, Ara Mollet i PDeCAT

Política

El ple de Mollet condemna les agressions violentes contra l'independetisme
El ple de Mollet condemna les agressions violentes contra l'independetisme

El plenari municipal dilluns aprovava una moció de la CUP, que va ser presentada a la sessió pel PDeCAT, per denunciar les "agressions violentes" que consideren s'han produït des del 8 de setembre a Catalunya contra l'independentisme, un moviment "democràtic i no-violent". La proposta va ser aprovada amb els vots de Canviem Mollet, Ara Mollet ERC MES i PDeCAT.

La moció repassava les nombroses mobilitzacions populars, "de caràcter massiu i exemplar, que s'han caracteritzat, per sobre de tot, pel seu caràcter no-violent". El text considera que el clima pacífic de les diferents opcions polítiques es va trencar l'1 d'octubre per "una actuació judicial i policial que des d'aleshores, ha generat més d'un miler de persones ferides i centenars de persones investigades incloent més de 700 alcaldes del nostre país", exposava al ple el membre de la CUP, Txus Carrasco.

Amb el text aprovat, l'Ajuntament mostra la seva solidaritat i dona suport legal a totes les persones de Mollet que "han estat víctimes de la violència, tant d’agressions per part d’altres ciutadans o ciutadanes, com per part de l’Estat espanyol, a través de l’aparell judicial o policial".

PP i Cs van votar en contra de la moció. Per a la portaveu popular, Susana Calvo, acusava el posicionament d'"hipòcrita" i lamentava que "només es condemnen una part de les agressions, als independentistes", a qui acusava "d'actes violents" mostrant les fotografies dels cotxes de la Guàrdia Civil després de les concentracions del 20 de setembre davant el Departament d'Economia. Per la seva part Francisco Muñoz, de Cs, recordava que "hi ha investigacions contra els CDR".

En aquest sentit, tant Ara Mollet ERC MES com PDeCAT defensaven que la moció "també inclou la denúncia a les agressions que hagi pogut patir tothom sigui o no independentista", deia Oriol López, d'Ara Mollet. Per la seva part, Jordi Talarn (PDeCAT), reconeixia que "hi ha hagut violència per les dues bandes però el volum ha estat molt més gran cap a la banda independentista. Les imatges no deixen espai per al dubte", concloïa.

El portaveu de Canviem, Xavier Buzón, apuntava que "més enllà de posicionaments polítics qualsevol missatge que s'allunyi de la violència és positiu".

En aquest cas, el PSC es va abstenir perquè "estem en contra de qualsevol tipus de violència però aquesta és una moció sesgada perquè només parla d'unes víctimes i no parla d'altres", deia Mireia Dionisio.

 

Edicions locals