L'Ajuntament de Mollet reclama a la Generalitat un cens d'habitatges ocupats

El consistori va aprovar una moció de Cs que demana un protocol per diferenciar les ocupacions per necessitat de les delictives

Societat, Política

L'Ajuntament reclama a la Generalitat un cens d'habitatges ocupats
L'Ajuntament reclama a la Generalitat un cens d'habitatges ocupats

Mollet del Vallès

L'Ajuntament de Mollet reclamarà a la Generalitat l'elaboració d'un cens continu d’habitatges ocupats, on s’identifiqui el tipus d’ocupació, les qualitats dels habitatges i els propietaris dels mateixos. Aquesta és una de les propostes de la moció de Cs aprovada dilluns al ple, que també demana un protocol per diferenciar les ocupacions per necessitat de les delictives.

La moció aprovada demana al govern català un protocol que permeti diferenciar les ocupacions per necessitat d’aquelles altres incíviques o delictives i que actuï només contra aquestes últimes i l'elaboració d'un cens continu d’habitatges ocupats, on s’identifiqui el tipus d’ocupació, les qualitats dels habitatges i els propietaris dels mateixos. La proposta també demana a la Generalitat que enforteixi els mecanismes d’intervenció dels cossos policials per casos d’ocupacions generadores de conflicte convivencial, delictives o mafioses, revisant els protocols i dotant de mes mitjans a unitats especialitzades.

Segons el portaveu de Cs, Francisco Muñoz, "han proliferat grups mafiosos de delinqüència organitzada que s'emparen en l'ocupació il·legal creant greus problemes amb les comunitats de veïns".

En aquest sentit, Francisco Sancho, de Canviem lamentava que hi hagi una "tendència a la criminalització de les ocupacions", quan "són els pobres que no poden pagar-se un habitatge i l'Estat no els cobreix el seu dret constitucional". Sancho afegia que "no podem condemnar l'ocupació en sí, només les delictives".

La moció va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals excepte el PDeCAT que es va abstenir perquè "la Generalitat està lligada de peus i mans quan la llei estatal no permet segons quines actuacions en aquest àmbit", deia el regidor Jordi Talarn, qui considerava que "es trasllada la responsabilitat a la Generalitat i als municipis en un àmbit que depèn de Madrid", concloïa.

Edicions locals