El molletà Xavier Clavijo, autor del cartell de la festa major d'enguany

El dibuix representa dos molls, un de Morat i un altre de Torrat

Cultura

El molletà Xavier Clavijo, autor del cartell de la festa major d'enguany
El molletà Xavier Clavijo, autor del cartell de la festa major d'enguany

El dissenyador gràfic molletà Xavier Clavijo, de l'estudi de disseny 42, ha estat l'autor del cartell de la festa major de la ciutat amb un dibuix que representa les dues colles de la ciutat, els Morats i els Torrats.

Clavijo ha volgut plasmar "la lluita entre el ying i yang que representen aquests dos peixos, que són dos molls, un de Torrat i un altre de Morat. Entre ells ballen, juguen, lluiten i estan envoltats d'altres peixos, altres mamífers i rèptils que viuen en aquest mar que és la festa major".

A més del dibuix central, que capta l'atenció de totes les mirades, a l'entorn "hi ha alguns elements que també són part de la festa major de Mollet. Aquests símbols els hauria de trobar la gent, estan amagats entre la fauna de la festa major i està fet així perquè la gent s'entretengui i els busqui, si vol. És com una mena de joc".

Pel que fa a l'estil, Clavijo assegura que ha begut d'una "influència oriental dels cartells, de les pintures japoneses: només centrar l'atenció en els dos peixos, i al voltant, una cosa molt més neutra i simple, en blanc i negre".

L'artista, que assegura que s'havia presentat moltes vegades per dissenyar el cartell i que mai li havia arribat l'oportunitat de fer-ho, ha rebut l'encàrrec "amb molta satisfacció". "Quan em cridar, em vaig sorprendre i també em vaig alegrar de que em cridessin per fer-ho. Estic molt orgullós de poder fer el cartell d'aquest any", afirma.

Edicions locals