L'Ajuntament atorga la llicència per enderrocar part del Tabaran

Un informe determina que l'edifici de l'antic teatre està en "ruïna econòmica i urbanística"

Societat

L'Ajuntament atorga la llicència per enderrocar part del Tabaran
L'Ajuntament atorga la llicència per enderrocar part del Tabaran

L'Ajuntament de Mollet ha atorgat la llicència per enderrocar part de l'històric edifici del Tabaran, situat a l'avinguda de la Llibertat. Segons fonts municipals, la intenció és licitar els treballs d'enderroc de la part de propietat municipal –que ocupava l'antic teatre– a principis de setembre.

En data del 25 de juny, la Junta de Govern Local aprovava l'atorgament de la llicència d'enderroc demanada per l'empresa municipal Mollet Impulsa propietària de la part de l'edifici que es vol tirar a terra. Arran de l’esfondrament que es va produir a la banda de l’immoble de propietat privada, Mollet Impulsa va decidir fer un estudi tècnic per tal de valorar el seu estat de conservació. Segons asseguren fonts municipals, aquest estudi "ha detectat corrosió d’alguns elements estructurals metàl·lics i de fusta i també una esquerda continua i vertical en la paret mitgera esquerra de l’edifici", sostenen.

Ruïna econòmica i urbanística

Segons el mateix informe, l'edifici no es troba en ruïna tècnica –amb elements estructurals afectats que poden comportar perill d'esfondrament– però sí en situació de "ruïna econòmica", un supòsit legal que es dona quan el cost de les reparacions per rehabilitar l'edifici supera la meitat del valor d'una nova construcció de característiques similars. L'informe indica que l'edifici també està en situació de "ruïna urbanística" perquè legalment no es poden autoritzar obres de consolidació ja que l'edifici es troba fora d'ordenació. De fet, l'espai està afectat per un Pla d'Actuació Urbanística (PAU) que forma part del POUM aprovat el 2005 –actualment suspès– que preveu a l’entorn del Tabaran una vuitantena d’habitatges, una zona verda a la històrica Pista Trèvol i un petit teatre i espai polivalent.

Davant d’aquesta situació de ruïna econòmica i urbanística, Mollet Impulsa ha pres la decisió de procedir a l’enderrocament de l’immoble. Fonts municipals recorden que quan es desenvolupi aquest espai "caldrà que es contemplin tres temes essencials: el manteniment de la façana històrica de l’edifici; l’existència de l’espai verd de l’antiga pista Trèvol; i la generació d’un nou equipament cultural, que haurà de tenir un mínim de 1.200 m2".

Edicions locals