El dibuixant Josep Antoni Fernández, 'Fer', rep la Creu de Sant Jordi

L'humorista gràfic serà el tercer molletà en rebre un dels màxims reconeixements del Govern de la Generalitat

Societat

El dibuixant Josep Antoni Fernández, 'Fer', és un dels promotors del premi d'humor Gat Perich
El dibuixant Josep Antoni Fernández, 'Fer', és un dels promotors del premi d'humor Gat Perich | Fundación RBA

Mollet del Vallès

El dibuixant i humorista gràfic molletà Josep Antoni Fernández i Fernández, Fer, ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que atorga el Govern de la Generalitat a persones i entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

El Govern li atorga la Creu de Sant Jordi en reconeixement a una llarga trajectòria com a humorista gràfic en mitjans de gran difusió. "Degà de la premsa catalana, s’ha significat també en el camp de la docència i la difusió dels valors democràtics i cívics, des d’una profunda vinculació amb el teixit cultural i un infatigable activisme social", apunten des del Govern.

Fer ha estat humorista gràfic de nombrosos mitjans com el diari Avui, ara El Punt Avui, la revista satírica El Jueves o el mateix Contrapunt, on durant anys va dibuixar la vinyeta de la contraportada amb el campanar de l'església de Sant Vicenç com a referent molletà. És l’impulsor dels Premis Internacionals d’Humor Gat Perich.

Fer és el tercer molletà que rep la Creu de Sant Jordi després del pintor Joan Abelló i l'actor Josep Maria Pou.

Més d'una cinquantena de guardons

Aquest dimarts, el Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 31 personalitats i 24 entitats, entre les quals hi ha una altra del Vallès Oriental, en concret l'Associació Cor Claverià l’Aliança de Lliçà d’Amunt, entitat fundada l’any 1916 amb el propòsit de difondre els cants religiosos de la parròquia de Lliçà d’Amunt.

La distinció de la Creu de Sant Jordi es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Edicions locals