Programa ampli d'activitats per a les escoles a l'Abelló

És adreçat a totes les escoles i instituts de Mollet i dels municipis del voltant

Cultura

El Museu Abelló ha presentat l'oferta d'activitats per a les escoles per al curs 2018-19. Es tracta d'un programa ampli amb el doble objectiu de donar a conèixer el Museu, la col·lecció Abelló i el Menhir i, alhora, introduir i sensibilitzar l’alumnat en diferents vessants artístiques i en la importància del patrimoni cultural.

Els Serveis Educatius del Museu ofereixen un programa de visites i tallers basat en els recursos i el patrimoni de la Fundació Municipal Joan Abelló: el fons de la col·lecció, l’obra de Joan Abelló, la Casa del Pintor i el Menhir de Mollet. Les activitats estan adaptades al currículum escolar per als diferents nivells educatius –des de l’educació infantil, primària, secundària i batxillerat–. A través de les diferents activitats es dóna a conèixer el patrimoni de la Fundació i es provoca el diàleg i la reflexió amb l’objectiu de conèixer diferents procediments artístics i altres conceptes relacionats amb l’art. Paral·lelament, en funció de les exposicions temporals, també es dissenyen visites i tallers específics.

Es pretén "fomentar l’educació artística i la participació activa en activitats culturals, amb l’objectiu de desenvolupar la creativitat i la innovació dels infants per a la formació de ciutadans crítics i participatius". Per això, també s’ofereix als mestres la possibilitat d’impartir alguna classe des del Museu fent servir el fons de la col·lecció com a suport. Aquesta oferta educativa es fa arribar a totes les escoles i instituts de Mollet i dels municipis del voltant.

Activitats a la casa del pintor

Entre les activitats més destacades hi ha les de la casa del pintor. Per a educació infantil hi ha L'armari sensorial, un treball experimental amb pintura. Els tallers per treballar la pintura de paisatge i per elaborar un quadern de viatges Un món dins la maleta és per a primària. Els alumnes de secundària també faran un quadern de viatges amb el taller Abelló, el pintor viatger. I a batxillerat s'opta per realitzar un llibre d'artista en el taller Abelló i el col·leccionisme

Edicions locals