Judici per l'enviament d'un paquet a Mollet amb mig milió d'euros en cocaïna

L'embolcall interceptat a l'aeroport de Barajas contenia paquets de suposat menjar orgànic on hi havia la droga

Societat

Judici per l'enviament d'un paquet a Mollet amb mig milió d'euros en cocaïna
Judici per l'enviament d'un paquet a Mollet amb mig milió d'euros en cocaïna | Guardia Civil

Mollet del Vallès

L'Audiència de Barcelona acollirà dimarts l'inici del judici pel cas d'un veí de Mollet que va rebre a casa seva un paquet provinent de Colòmbia amb 1,6 quilos de cocaïna, una droga valorada en gairebé mig milió d'euros.

Segons el relat de la Fiscalia, els fets van succeir el juny de 2017, quan la Guàrdia Civil de l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas va interceptar un paquet sospitós que procedia de Colòmbia i que tenia com a destinatari un domicili de Mollet del Vallès. Els agents van revisar-lo i van trobar-hi paquets de menjar orgànic, que van donar positiu al reactiu narco-test en cocaïna. 

La Guàrdia Civil va demanar al jutjat el permís per fer l'entrega vigilada del paquet, que es va realitzar el 21 de juny a les 10.30 h. L'agent que formava part del dispositiu policial es va personar al domicili que constava al paquet i va trucar al porter automàtic. Va respondre J.C.G.H., destinatari del paquet, de nacionalitat colombiana que, segons Fiscalia, ja havia estat condemnat a cinc anys de presó el 2012 per un delicte de tràfic de drogues. L'acusat va acceptar el paquet, que, amb l'ordre judicial corresponent, va ser obert per comprovar el contingut. Segons l'informe policial, l'embolcall contenia diversos paquets etiquetats com a curcuma, aji criollo, paprika i sucre orgànic, que en total contenien 1.635 grams de cocaïna en base, un pes que hagués arribat a un valor al mercat ilícit de 489.594 euros.

L'acusat va ser detingut i es troba en presó provisional. J.C.H.G. està acusat d'un presumpte delicte contra la salut pública que "causen un greu dany a la salut en la quantitat de notòria importància", diu la Fiscalia, que demana una pena de 9 anys de presó i una multa d'1,4 milions d'euros.

Edicions locals