La majoria d'avisos fets pels nous agents cívics són per vehicles mal aparcats

En tres mesos, els dos agents han efectuat més de 1.100 actuacions a la via pública

Societat

Els agents cívics van començar a treballar al mes d'abril
Els agents cívics van començar a treballar al mes d'abril

Mollet del Vallès

Els dos nous agents cívics de l'Ajuntament de Mollet, que van començar la seva activitat a principis d'abril, han efectuat més de 1.100 actuacions, de les quals, la majoria, un 40%, estan relacionades amb avisos per vehicles estacionats indegudament.

Segons fonts municipals, els agents, coordinats pel cos local de policia i en comunicació amb la resta de serveis municipals, han dut a terme 456 avisos per vehicles mal aparcats, 113 advertències a propietaris o portadors de gossos, majoritàriament per portar-los deslligats, han detectat més de 61 anomalies a la via pública, com ara desperfectes al mobiliari urbà, llençar objectes o relacionades amb deixalles, que han estat gestionades amb els departaments municipals corresponents, i han atès 359 ciutadans i ciutadanes que necessitaven qualsevol tipus d’informació. D’altres actuacions han tingut a veure amb serveis amb presència a les entrades i sortides de les escoles, assistir o auxiliar a la ciutadania o advertències i avisos per causar molèsties o desperfectes a la via pública.

La prioritat d'aquests agents ha estat facilitar informació d’interès, sensibilitzar i promoure "les actituds cíviques per fomentar accions de bona convivència i respecte a la ciutadania i vetllar pel bon ús dels béns públics i privats de la ciutat", diuen des de l'Ajuntament. A més, tenen com a tasca reforçar de manera permanent les campanyes i actuacions que fa temps està duent a terme la Policia de Mollet "amb l’objectiu de fer un ús respectuós de l’espai públic, preservar un entorn urbà net i fer complir les ordenances". Així doncs, han participat en campanyes cíviques planificades anualment com la campanya d’animals de companyia, la campanya d’ús i comportaments als parcs infantils o la campanya d’us i comportament als espais públics.

També, des de la seva incorporació, han treballat en diversos actes de ciutat que han coincidit durant aquest període com ha estat la Mostra Internacional de Titelles o Mollet és Fira.

Edicions locals