Quico Sallés presenta a la Marineta 'On eres l'1-O', "un relat molt intens de tot allò que va passar"

Explica el que va veure i viure entre el 29 de setembre i el 3 d'octubre

Política

Quico Sallés presenta a la Marineta 'On eres l'1-O', "un relat molt intens de tot allò que va passar"
Quico Sallés presenta a la Marineta 'On eres l'1-O', "un relat molt intens de tot allò que va passar"

El periodista Quico Sallés ha presentat aquest dijous al vespre el seu llibre On eres l'1-O?, al Centre Cultural La Marineta de Mollet. Ha estat en un acte organitzat per Òmnium Cultural, l'ANC, Cup Mollet, Junts per Mollet, Mes, CDR Mollet, Súmate i Esquerra Republicana Ara Mollet.

Sallés ha dit que "el llibre va néixer en certa manera en una nit". "Jo mai m'hauria imaginat escriure un llibre, ho considerava un instrument intel·lectualment superior, però em va enredar l'editor i vaig caure a quatre potes", ha explicat el periodista, que ha definit el llibre com "un relat molt intens i molt honest, una crònica llarga de tot allò que va passar". A Sallés li va tocar "seguir molts col·legis i van ser dies molt intensos", de fet "en cinc dies –del divendres 29 de setembre al dimarts 3 d'octubre– vaig dormir sis hores, he decidit posar negre sobre blanc i a la gent li ha agradat".

El llibre no és, "ni molt menys, una anàlisi antropològica ni sociològica", segons ha explicat el mateix autor, sinó més aviat la història de com va viure aquells dies i sobretot de reflectir la feina dels periodistes en dates així. "Vinguis de Sabadell, vinguis de Fonollosa, vinguis de Girona o vinguis de La Sénia, tothom explica les mateixes anècdotes, les mateixes sensacions, les mateixes experiències, les mateixes consignes i els mateixos esmorzars, i per tant és normal que la gent es vagi identificant", ha afegit un Sallés que també s'ha mostrat "molt sorprès per l'èxit del llibre".

Sergi Bolea, president d'Ómnium Cultural del Vallès Oriental, també ha participat en la presentació del llibre i ha assegurat que "és molt interessant i val la pena recordar aquests moments. Tots sabem on érem l'1 d'octubre".

A més, ha fet un apunt d'actualitat, afirmant que veu "com a molt bona notícia la retirada de l'euroordre, perquè almenys donarà més llibertat als exiliats". Tanmateix, no és suficient: "és com els presoners que han portat a Catalunya: no n'hi ha prou, han de ser a casa seva i no pararem fins a aconseguir-ho".

Edicions locals