Els germans Tantiñà traspassen els supermercats per jubilació

El que inicialment era un petit negoci familiar va anar creixent fins a tenir tres supermercats en diferents punts de Mollet

Economia

Els germans Martí i Toni Tantiñà es jubilen i traspassen els dos supermercats actualment actius
Els germans Martí i Toni Tantiñà es jubilen i traspassen els dos supermercats actualment actius

El proper 31 de juliol les portes dels supermercats Tantiñà abaixaran les persianes després de 54 anys per la jubilació dels seus propietaris, Martí i Toni Tantiñà. Llavors començarà un període d'obres als dos establiments actuals de la firma –avinguda Rafael Casanova i carrer Can Pantiquet– i, un cop finalitzades, d'aquí a un parell de mesos, reobriran les portes amb nova imatge i nous propietaris.

"Des de ben joves hem treballat al negoci familiar, i ara ha arribat el moment de jubilar-nos i de passar el relleu", apunten els dos germans, que han decidit traspassar els supermercats a un altre operador. "Són més de 50 anys en què hem tingut moltes vivències i molt bons records; hem vist créixer un planter de treballadors –actualment una vintena– i en alguns casos ens hem fet grans plegats".

Un negoci d'arrel familiar

La història de Supermercats Tantiñà es remunta al 1960, quan Ramon Tantiñà i la seva dona, Lola Vila, van deixar Sant Quirze Safaja per establir-se a Mollet, concretament a Can Civil, a l'avinguda Rafael Casanova. En aquell moment la família tenia vaques i aviram, i des de casa venien llet i productes conreats al camp, com patates. La lleteria es va convertir en una petita botiga el 1964, i amb el temps, el negoci es va anar consolidant amb l'ajuda dels fills, en Martí i en Toni, a qui després es van afegir les seves dones, la Isabel i l'Agnès.

En pocs anys, la família va acabar portant un dels pocs grans supermercats que en aquell moment hi havia a Mollet. "Durant un temps vam fer d'economat. Eren uns anys, a principis dels 80, en què encara no hi havia grans supermercats, de manera que vam fer uns carnets que després utilitzaven algunes grans empreses de la zona per venir a proveir-se al nostre supermercat a preus més econòmics", recorda Martí Tantiñà. Això va suposar una empenta important per al negoci, que el 1985 obria el seu segon supermercat a la rambla Balmes.

Més endavant, el 1992, obrien el tercer establiment, de 700 m2 i situat a Can Pantiquet, i poc després d'obrir el Mercat Municipal, també van obrir parada al mercat per continuar oferint el producte que sempre els ha diferenciat: l'elaboració pròpia de productes carnis i menjar preparat –embotits, botifarres, canelons, etc.–.

Aquests darrers dies els germans Tantiñà agraeixen la confiança i la fidelitat dels clients i, alhora, aprofiten per liquidar l'estoc amb promocions i descomptes que arriben al 50%. 

Edicions locals