Euromed posa en funcionament un nou edifici per a innovació i recerca

La multinacional aposta pel desenvolupament de nous productes des de la seu de Can Magarola

Economia

Les noves instal·lacions s'inauguraran dijous
Les noves instal·lacions s'inauguraran dijous

El grup Euromed, amb seu al polígon de Can Magarola de Mollet i dedicat a la producció d’extractes vegetals per a la indústria farmacèutica i de complements alimentaris i cosmètics, inaugurarà dijous un nou edifici que l’empresa ha construït per ampliar el departament de recerca, innovació i desenvolupament de nous productes. L’acte d’inauguració comptarà amb la presència de representants de la Generalitat, l’Ajuntament i el mateix grup farmacèutic.   

Els nous laboratoris tenen una superfície total de més de 1.700 m2, i és on a partir d’ara es duran a terme les activitats científiques relacionades amb el control de qualitat dels productes fabricats i la innovació i desenvolupament de nous productes.

Concretament, apunten fonts de la companyia, “el disseny dels laboratoris s’ha fet amb l'objectiu de continuar sent líder en el desenvolupament, la producció i comercialització d'extractes vegetals d'elevada qualitat”. Per això les instal·lacions s'han proveït de la instrumentació més avançada en el camp de l'anàlisi química i la preparació de productes naturals.

Segons apunten des de la mateixa companyia, “Euromed i els seus més de 140 col·laboradors comparteixen i fomenten els valors d'innovació, recerca i consciència mediambiental com a pilars de l’èxit dels grup des de fa gairebé 50 anys”. A més, afegeixen, s'ha concebut un espai amb la “capacitat de donar resposta al creixement actual i futur de la companyia”.

L’empresa, establerta a Mollet des del 1971 i amb un centenar de treballadors, és avui propietat del fons d’inversió The Riverside Company. Exporta actualment el 97% de la seva producció a més de 35 països, i disposa de seus a Alemanya, França i els Estats Units, entre d'altres. La firma va facturar 57 milions d'euros el 2017 i té previst incrementar les seves vendes més d'un 10% durant aquest any.

El disseny de les noves instal·lacions d'Euromed dedicades a la innovació i al desenvolupament de nous productes és obra del despatx d'arquitectura Serradell & Co, amb la col·laboració de l'equip tècnic d'Euromed. L'edifici recorda la forma orgànica d'una fulla, i ha estat construït amb l'elecció de materials innovadors i eficients que han permès obtenir la certificació energètica classe A.

“Aquests nous laboratoris d'innovació i desenvolupament consoliden la imatge d'Euromed com a empresa dedicada a proposar productes naturals innovadors que responguin a les necessitats dels nostres clients i la salut dels consumidors”, asseguren des de l’empresa.

La inversió ha estat de 3 milions d’euros i s’han contractat cinc nous treballadors.

 

Edicions locals