L'Arlequí redueix el format i aposta per un vessant social més fort

El Sociosanitari i la Unitat Terapèutica del Centre Educatiu Els Til·lers acolliran un cabaret

Cultura

L'Arlequí redueix el format i aposta per un vessant social més fort
L'Arlequí redueix el format i aposta per un vessant social més fort | D'esquerra a dreta: Mariona Rabasa, Rosa López (del Casal Cultural) i Pau Segalés

Del 30 d'agost a l'1 de setembre Escena Mollet i el Casal Cultural muntaran la tercera edició del Festival Artístic Internacional L'Arlequí, que comptarà amb actuacions de clown, titelles, circ, música i màgia. Dilluns es va presentar el cartell i el programa d'enguany en un acte al Jardinet.

El director artístic, Pau Segalés –també president d'Escena Mollet– va afirmar que la "reducció de format" és el principal canvi. "En la primera edició comptàvem amb 42 espectacles, en la segona n'hi havia 28 i en aquesta tercera, 18. Hem reduït espectacles, però pensem que és una manera de fer-nos més forts", va assegurar. En total hi haurà nou companyies, de les quals set són internacionals –Japó, Brasil, dues de França, dues de l'Argentina i una de més pròxima, de Sant Boi– i dues són molletanes –el Doctor Bombolla, que també forma part de l'entitat Escena Mollet, i Black Clap–. Pel que fa als espectacles, tres seran solidaris, n'hi haurà dos itinerants i 11 es podran gaudir al carrer.

I quant a les localitzacions, el festival tindrà lloc en tres espais: la plaça Prat de la Riba, la plaça Catalunya i El Jardinet. Es redueix així dos emplaçaments: Les Pruneres i la plaça Europa. "També fem que cada companyia faci menys funcions per dia i ho concentrem tot en dos dies, tot i que el festival en durarà tres", va explicar el director. "Aquesta decisió l'hem pres amb la voluntat d'enfortir cada espectacle i congregar el màxim de públic possible en el mínim d'espais", va assegurar.

Fer arribar la cultura a tot arreu

Mariona Rabasa, dissenyadora del cartell i encarregada de la comunicació del festival, va explicar que enguany també s'ha optat per "enfortir el vessant social i solidari". I s'ha fet incorporant "un programa paral·lel d'activitats en equipaments públics de la ciutat dedicats a la diversitat funcional, a l'atenció sanitària i a l'atenció de menors en risc d'exclusió". Dijous (12 h) es farà un cabaret a l'Hospital Sociosanitari i divendres (12 h) serà a la Unitat Terapèutica del Centre Educatiu Els Til·lers. "Creiem molt important portar els espectacles allà on normalment no arriben. Potser quan acabi aquesta edició planejarem més coses en aquest sentit", va assegurar Rabasa.

Com cada any, el festival també comptarà amb un espectacle solidari. Serà el cabaret de cloenda de dissabte (23 h), en què els artistes que hauran actuat durant el festival tornaran a fer petits números al Jardinet. En acabar, es passarà una gorra entre el públic i els diners que es recullin es destinaran a l'ONG Pro Activa Open Arms. Serà un cabaret dinamitzat pel Pau i la Mariona, amb diverses sorpreses que no hi havia en les altres dues edicions.

Edicions locals