Preparats per a la festa major més enfocada al públic infantil

Després que l'any passat s'anul·lessin els primers dies de celebració pels atemptats a barcelona i Cambrils, la ciutat vol gaudir del més d'un centenar d'activitats de la gresca

Cultura

Preparats per a la festa major més enfocada al públic infantil
Preparats per a la festa major més enfocada al públic infantil

Els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 i 18 d'agost de l'any passat van marcar la darrera festa major de Mollet. Com va afirmar la regidora de Cultura, Mercè Pérez, en la presentació del programa d'enguany, la de 2017 va ser "una festa una mica complicada, sobretot fent record a tots aquells que se'n van anar aquells dies".

Pérez també va tenir paraules d'agraïment cap a les diferents entitats que fan possible la festa i que van entendre la decisió d'anul·lar els primers dies d'activitats: "vull agrair-vos l'actitud que vau tenir, la manera que ho vau entendre i com tots ens vam unir una mica amb el dolor". L'alcalde, Josep Monràs, també s'hi va referir: "no va ser una decisió gens fàcil, però crec que tots vam fer allò que tocava fer".

Arran d'aquest fet, enguany es faran algunes actuacions que no es van poder portar a terme l'any passat. El pregoner, però, serà un de diferent. "Teníem de pregoner l'Edu Soto i havíem de tornar-li a oferir la possibilitat que aquest any vingués a fer el pregó, ja que l'any passat no va ser possible, però per projectes professionals ens va comentar que li era absolutament impossible", va explicar Monràs. El pregoner, doncs, serà l'actor i humorista Santi Rodríguez, conegut com el fruiter de la sèrie 7 Vidas, que també presentarà el seu espectacle d'humor Como en casa de uno... en ningún sitio diumenge a l'Envelat.

Els nens seran protagonistes

La programació d'enguany compta amb més d'un centenar d'activitats de tota mena i per a tots els públics. Un target que s'ha volgut cuidar molt enguany és el familiar. De fet, el parc de les Pruneres prendrà força i serà el centre neuràlgic per als més menuts amb animacions infantils, inflables i activitats d'aigua i d'escumes.

Una altra de les novetats d'enguany, protagonitzada també per nens, és la Cuca Molla, el nou bestiari de la ciutat,  impulsada per una vintena de famílies i promoguda pel Casal Cultural. Es tracta d'una cuca que es mourà amb un adult –al cap– i 15 nens –per tot el cos– i que es podrà veure en acció per primera vegada diumenge 19 (12 h). Farà una cercavila del Casal Cultural cap a la plaça Prat de la Riba i allà farà el ball inaugural.

Actes tradicionals i musicals

Més enllà de la ballada de la Cuca Molla, la plaça Prat de la Riba també acollirà tot un seguit d'actes populars i es mantindrà, com ja és habitual, com l'escenari principal de les activitats tradicionals: hi haurà correfoc amb Diables de Mollet, ball del Moll Fer, versots, diada castellera i passejada i ballada de gegants, entre altres. També, evidentment, es farà allà el pregó amb el ball de gegants i els pilars dels castellers.

Per la seva banda, Can Mulà també tornarà a gaudir dels principals concerts nocturns de la programació, que protagonitzaran Dr. Calypso, Hotel Cochambre, Los 80 Principales i The Murphies, així com els djs Albert González, Marc Xicota, Jack Mazzoni i Víctor Magán. La MiT de les Colles, amb Pepet i Marieta i els molletans El Ventilador i dJs Light Riders, també es farà al parc.

Edicions locals