La gira de comiat de Dr. Calypso farà parada dimarts a Mollet

Els barcelonins deixaran els escenaris indefinidament aquest 2018 després de 30 anys de carrer, i un dels últims concers serà a Mollet

Cultura

La gira de comiat de Dr. Calypso farà parada dimarts a Mollet
La gira de comiat de Dr. Calypso farà parada dimarts a Mollet | Dr Calypso

L'espectacular so dels barcelonins Dr. Calypso serà el protagonista de la darrera nit de concerts de festa major. Després de gairebé 30 anys  de carrera musical, que els ha portat arreu de l'Estat i també a gires i actuacions internacionals, Mollet acollirà un dels concerts de la gira de comiat dels Calypso.

Buenritmo Producciones, empresa que porta la comunicació de la banda, defineix l'adéu indefinit de la banda "com un grup de deu folklòriques que se separen per no convertir-se en dinosaures". També explica que els "pioners de l'escena skatalítica i un dels tòtems més moguts de l'escena catalana de les darreres tres dècades s'han mantingut fidels a la seva idea: tocar diferents pals jamaicans sense fer revival ni convertir-se en museu".

I destaca que han arribat fins aquí "practicant la carretera i manta, formant part de l'imaginari festiu de diferents generacions i mantenint la flama viva fins a arribar a la maduresa, sense envellir ni fer-se el Peter Pan, per apagar-la ells mateixos en el seu millor moment de forma, que és avui i ara".

Un repàs de tots els temps

L'ska i el reggae seran presents dimarts 21 en un concert que recordarà temes de tots els seus discs. Des del primer, Original Vol.1 (Tralla, 1993), que els va proporcionar una gran onada d'èxits i seguidors, fins al darrer, Sempre endavant (Daily Records, 2013). Enmig van publicar Toxic Sons (Operative Productions, 1996), Barbarossaplatz (K. Industria, 1999), On Tour (K. Industria, 2000), Mr. Happiness (K. Industria, 2003) i els recopilatoris Early Years i The Best of Dr. Calypso (2004).

La banda va néixer el 1989 arran del Reggae Suns Boi Splash, una festa de joves amants de l'ska, i el seu repertori musical es reduïa a versions de grups jamaicans com Skatalites, Princes Buster o Ethiopians. L'any següent van aconseguir enregistrar la seva primera maqueta autoproduïda, formada per Mr. Farlops, Ruleta Rusa i Forever.

A partir d'aquell moment van iniciar una gira per Euskadi i es llançaven al panorama internacional amb concerts per Suïssa i Alemanya, que els van portar a passar per Zuric, Frankfurt i Berlín. La seva popularitat pujava com l'escuma i encara es feien estimar més a Catalunya amb la participació a prestigiosos festivals com Blues&Ritmes. Dos anys després del primer disc, la banda va donar a llum el 1995 el que seria un dels seus singles més representatius, Maria.

Els següents passos que van fer els van portar a continuar amb aquest circuit de gires per l'Estat i per altres països europeus, que ja els havien dut a compartir escenari amb gegants de l'ska com Laurel Aitken, The Skatalites i Toots and the Maytals.

I tot plegat fins avui, amb una banda amb enorme popularitat i prestigi gràcies a l'esforç i la dedicació dels diferents membres que han passat per la banda.

Els deu músics que conformen el grup en aquesta gira de comiat indefinit són Sheriff i Luismi (veus), Maniac i Damned (guitarres), Iñaki (baix), Lluís (bateria), Leo (trompeta), Xato (trombó), Ferran (saxo) i Pablo (piano i orgue).

La carta de comiat dels Calypso

Després de 30 anys d’escampar el nostre amor per l’ska, el reggae, el soul, el rocksteady i el calypso per tot arreu on hem pogut, creiem que ha arribat el moment de donar-li una aturada indefinida a Dr. Calypso.

Quan ara fa tot just 30 anys vam començar a reunir-nos al local del carrer Perill de Gràcia uns quants amants de l’ska i el reggae per recrear la música que ens agradava, mai haguéssim pensat que acabaríem fent centenars de concerts, set discos, gires per Europa o compartint escenari amb alguns dels nostres herois musicals.

Però 30 anys de carrera musical sense interrupció són molts anys i creiem que el grup es mereix un descans. És per això que hem decidit fer una darrera gira el proper 2018 coincidint amb el 30è aniversari de la formació del grup.

Des d’aquí volem agrair de tot cor a tota la gent que ha vingut als nostres concerts, a tota la gent que ens ha recolzat al llarg d’aquests anys, a tota la gent que ha treballat i col·laborat amb nosaltres, al nostre tècnic Rosky, al nostre road-mànager Sapo i especialment a tots els músics que han passat pel grup durant aquests 30 anys. Ha sigut un plaer compartir tots aquests moments amb vosaltres.

Sempre endavant!

Edicions locals