The Murphies farà un tastet del proper disc al parc de Can Mulà

El grup molletà revelarà dimarts a Can Mulà alguns dels nous temes

Cultura

Concert a l'Apolo amb els Maroon Town l'any 2016
Concert a l'Apolo amb els Maroon Town l'any 2016 | The Murphies

"Ens va venir de sobte". Així explica David Puigdomènech, membre de la banda molletana The Murphies, com van rebre la trucada per actuar la darrera nit de la festa major de la seva ciutat.

Ara mateix es troben en procés de gravar el disc nou i no tenien intenció de fer cap concert a l'estiu. Tanmateix, la motivació de tornar a fer de teloners de Dr. Calypso, com el 2012, però en aquest cas en la gira de comiat dels barcelonins, ha estat un bon al·licient per acceptar la proposta: "se'ns va presentar l'ocasió i ens venia de gust tornar a compartir escenari amb Dr. Calypso".

Poc es pot revelar d'aquest nou disc, però, més enllà que estarà compost per 11 o 12 temes i que, "si tot anés bé, el presentarem al desembre". Pel que fa als estils musicals, els molletans seguiran amb la mateixa línia característica de la banda: "no ens casem amb cap estil i hi haurà des d'ska clàssic fins a ska més modern. Serà un disc heterogeni, com sempre".

Concert amb els Malarians entre l'any 1995 i el 1996 | The Murphies

Set anys després

El 2011 va renéixer The Murphies. Amb la insistència de les colles de Morats i Torrats, la banda va decidir continuar el projecte musical, que estava aturat des del 2005, amb una formació renovada. Actualment la banda està formada per David Puigdomènech (saxo tenor), Bernardo García (trompeta), Pere Masafret (trombó), Fran Gil (guitarra), Oriol Pujol (teclat), Agustí Ciurans (bateria), Xavi Martínez (baix) i Dani González (veu).

Aquest és un dels motius pels quals Puigdomènech creu que el parc de Can Mulà s'omplirà dimarts 21 a la nit, com a mínim amb la gent de les colles: "va ser el jovent de la ciutat que ens va demanar que hi tornéssim".

Sigui com sigui, el concert estarà caracteritzat per un ambient de "festa, bon rotllo i ganes de passar-ho bé" habitual en el grup. A més, hi haurà sorpresa, i és que es podrà sentir per primer cop alguna cançó del nou disc que estan preparant: "caurà alguna novetat perquè la parròquia molletana sigui la primera en sentir-la".

Edicions locals