Pepet i marieta i la 'Revolució dels somnis' a la nit de les colles

La banda de les Terres de l'Ebre oferirà un dels seus espectacles enèrgics i festius a l'escenari del parc de Can Mulà

Cultura

La banda està formada per set músics amb Josep Bordes (al centre) com a alma mater
La banda està formada per set músics amb Josep Bordes (al centre) com a alma mater | Pepet i Marieta

El 2014, Corre l’estiu es va convertir en la sintonia estiuenca de TV3. Aquella cançó va acabar de donar l’empenta a la popularitat de Pepet i marieta, una formació de les Terres de l’Ebre que porta una llarga trajectòria musical amb vuit treballs discogràfics al sarró. I l'any passat van treure el seu darrer disc, La revolució dels somnis (Música Global).


El 2004 el grup guanyava l’Enganxa’t a la música i l’Ebremusik, els dos concursos que permetrien a l’alma mater del grup, Josep Bordes, enregistrar Sempre hi ha un pedaç pa un descosit (Singulars, 2004) i convertir el seu projecte en solitari en una banda de set músics amb la festa i el compromís per bandera. Aquell primer any ja van participar en el Senglar Rock, l’Acampada Jove o el programa de cap d’any de TV3. Després vindrien dos discos sota la producció de Marc Parrot: Xalera (Discmedi, 2006) i La Pelu (Singulars, 2008), amb què guanyarien visibilitat i començarien a sonar per les principals ràdios del país. Però si amb alguna cançó van aconseguir treure el cap entre el gran públic va ser amb Me moles, el single del seu quart disc, Qui no plora no mama (Satélite K, 2010), un cant a l’amor gens convencional amb un videoclip trencador que els va portar a grans festivals com el BAM, el Mercat de Música Viva de Vic o l’Altaveu. A principis del 2014 arribava Lo món d’un mos (Mésdemil, 2013), amb la cançó La mani que marcaria el punt d’inflexió de la seva carrera, ja que, rebatejada com La Via, va esdevenir l’himne de la Via Catalana de 2013.

Després de l'èxit amb Corre l’estiu, Pepet i marieta retrona arreu amb una gira maratoniana de més de 40 concerts sense treva. Tot seguit, el 2015, arriba el seu treball, La sal de la vida (Música Global, 2015). Al setembre, poques setmanes abans del referèndum de l'1 d'octubre, també van treure una cançó, , per la república catalana, i La Cova és el darrer single del grup format per músics de banda i banda del riu de la Sénia.

Josep Bordes (veu i guitarres), Xavi Riba (guitarres), Camil Burato (trombó), Carlos Manzanares (saxo, acordió i teclats), Jaume Torné (trompeta), Ignasi Palau (baix) i Guillem Arnau (bateria) faran ballar tot el públic que aplegui enguany la MiT, la nit musical organitzada per les colles de Morats i Torrats.

El Ventilador hi actuarà abans

L'actuació de Pepet i marieta serà divendres, just després del grup local El Ventilador, Una banda formada el 2011 que inicialment versionava cançons de grups com Estopa, Los Delinquentes i La Pegatina, entre altres, i que ara també inclou els onze temes llançats en el seu primer disc d'estudi, Sona (Amplifire Studio, 2016), que es pot descarregar gratuïtament a elventilador.bandcamp.com.

La nit la tancaran els també molletans djs Light Riders, que portaran un espectacle "fet des de la passió pels grans formats de djs del moment" i amb una sessió variada que anirà des de Doctor Prats fins a David Guetta, passant per Skrillex o ACDC.

Zebrass al torratasques

El grup Zebrass serà una de les bandes que amenitzarà diumenge la 12a edició del torretasques. Es tracta d'un grup musical inspirat en les bandes de carrer de Nova Orleans, que pren melodies de hits de moda per jugar-hi, combinar-les  amb  material  propi,  ritmes  jamaicans, cançons catalanes i esperit jazz, per aconseguir que la gent balli i segueixi la banda mentre els seus integrants improvisen i es deixen portar pel ritme amb les seves trompetes, saxos, tubes i percussió. Hi aniran acompanyats de la també banda de carrer Èpica Band.

Edicions locals