Nit Destil·lada amb els montmelonins Catfolkin

La banda baixvallesana oferirà dilluns 20 les seves cançons en aquest esdeveniment organitzat per la colla dels Torrats

Cultura

Nit Destil·lada amb els montmelonins Catfolkin
Nit Destil·lada amb els montmelonins Catfolkin | Catfolkin

El grup baixvallesà Catfolkin serà el protagonista de la Nit Destil·lada organitzada per la colla dels Torrats dilluns (22 h) al parc de les Pruneres. La banda està formada per quatre montmelonins –Tito Álvarez (veu), Alberto González (acordió i veu), Carlos Sáez (baix i veu) i Ernest Roca (bateria)– i tres membres més –Andrea Cárdenas (violí i veu), Pep Rubio (guitarra i veu) i Julia Gual (flauta i veu)–.

El folk-rock festiu en català predominarà en el concert, en el qual no faltaran els temes del seu disc Que no s'aturi (Discmedi 2018).

Quatre anys intensos

Catfolkin fa quatre anys que es va formar com a banda, i en aquest període han tingut temps de guanyar diversos reconeixements. El 2015 va ser el Premi Sant Jordi Fira de Músics de Cardedeu i el premi a la millor banda celta del concurs Wild Geese. El 2016 també van ser nomenats com a millor banda, en aquest cas en llengua catalana i al concurs de música de Badalona. I el 2017 van rebre el Premi Talent a la cançó amb La nostra Barcelona i el primer premi al VinebreSona, i van ser finalistes del concurs Sons de la Mediterrània.

El guardó més recent que han rebut ha estat a casa. A finals de juny, a l'inici de la festa major de Montmeló, l'Ajuntament va obsequiar Catfolkin amb el segell del municipi –el Mó– per la seva versió de La polca de Montmeló.

Directe a la festa!

L'Associació de Música i Art de Mollet (AMAM) muntarà un any més el Directe a la festa!. Serà dijous (21 h) al parc de Lluís Companys en un acte que engegarà amb els concerts de la cantautora molletana Ona MN, que delectarà els assistents amb la seva música pop, i dels rockers barcelonins Whiskey Lies.

En acabar, arribarà el torn del karaoke en el qual podrà participar tothom qui s'hi apropi. Durant la nit, a més, AMAM oferirà un servei de serveis per als assistents.

Pintxos i còctels musicals

Morats i Torrats proposen també altres activitats que van acompanyades d'actuacions musicals. D'una banda, els Morats organitzaran dilluns 13 d'agost (21 h) pintxos a la fresca al Jardinet. Durant l'acte hi actuaran els paretans Status Tutis, que faran tornar el públic a l'època dels grans hits del rock, i a més oferirà temes "amb un gir de rosca molt tuti: apte per tuti els públics, tuti els gustos i tuti els status". I tot seguit serà el torn dels molletans dj Maceta Sound Beat, amb una barreja d'estils que van des dels hits més actuals fins a la música alternativa, passant pels clàssics de la música en català.

I d'altra banda, els clans X i Trifàsics dels Torrats muntaran al Mercat Vell dimecres 15 (21.30 h) el còctel rebel, un concurs de begudes en el qual pot participar tothom qui porti almenys 1,5 litres de còctel. Durant el concurs i el sopar –també hi haurà servei d'entrepans i begudes–, dj Mantis i dj Pedrito Fyah amenitzaran la nit amb música ben variada per fer ballar els assistents, entre les quals hi haurà reggae, dancehall, mesitssatge, rock, hiphop o drum'n'bass.

Edicions locals