L'Orquestra Privada i la Internacional Maravella porten el ball de nit

Enguany seran dues les orquestres que actuaran a la gresca molletana les nits de dissabte i dimarts

Cultura

L'Orquestra Internacional Maravella fa més de 60 anys que porta la música catalana arreu d'Europa
L'Orquestra Internacional Maravella fa més de 60 anys que porta la música catalana arreu d'Europa

La música de ball és un clàssic de qualsevol festa major. En aquesta ocasió, Mollet comptarà amb l’actuació de dues orquestres de prestigi reconegut per amenitzar les nits de dissabte i dimarts.

D’una banda, dissabte (23 h) l’Orquestra Privada oferirà una actuació d'allò més fresca i diferent. Començarà amb música de tota la vida ben arranjada per atraure a la pista els indecisos i obrir la gana rítmica al personal més estàtic. Ja entrats en sintonia i en un ambient de bon humor, comencen els ritmes tropicals amb txa-txa-txàs, merengues, cúmbies i boleros, seguits d'un assortit de melodies calentes i instants festius de gran vivacitat, del rock'n'roll més clàssic fins als sons de temporada.

La segona part del ball de nit té una vena vena més afrodisíaca i festiva, tot i que també hi ha tastets de música negra i rock del país per acabar amb un explosiu còctel de fi de festa. Tot plegat amb un directe rigorosament interpretat per un grup que s'ho passa d'allò més bé tocant: l'Oquestra Privada.

La Maravella, un clàssic

Dimarts serà el torn de l’Orquestra Internacional Maravella, un clàssic de la festa major molletana. A les 18.30 h tindrà lloc el tradicional concert de tarda a l’Envelat, mentre que a partir de les 23 h hi haurà, també a l'Envelat, el ball de fi de festa, que inclourà el ball del fanalet –a la mitjanit– i el veredicte de la festa major d'enguany.

Pel que fa al concert de tarda, s'hi podrà escoltar des de música tradicional catalana fins a grans esdeveniments de la música lírica, així com també sofisticades peces de virtuosisme per a instruments i clàssics de tots els temps. En aquest cas les entrades costaran 1 € –no es podran adquirir més de sis entrades per persona–. Els diners recaptats amb les entrades, juntament amb les recaptacions dels concerts del Museu Abelló i de l’espectacle de diumenge a la nit a l’Envelat es destinaran íntegrament als bancs d'aliments de la ciutat.

Pel que fa al ball de nit, l'Orquestra Internacional Maravella manté la filosofia de les històriques grans orquestres de música de ball –Big Band–. Interpreta des dels millors estàndards americans i tots els ritmes dels balls de saló fins a les músiques més actuals i festives del moment.

Un conjunt premiat

Sota la direcció d'Eduard Font, l'orquestra compta amb una dotzena de músics i quatre cantants: Imma Comadevall, Benjamí Felip, Andreu Montiel i Meritxell Galán. Des del 1951, any en què va ser fundada l'orquestra, el grup ha recorregut els escenaris de gairebé tot Europa. Per això, i pel fet de ser l'orquestra pionera en interpretar música catalana cantada –en uns moments prou delicats per fer-ho– i portar el folklore català arreu del continent, el govern de la Generalitat va lliurar fa uns anys a la Internacional Maravella la Creu de Sant Jordi.

Edicions locals