La colla morada continua creixent en nombre d'activitats i de socis

Els de la teca han aconseguit arribar a la xifra de 195 socis i, per celebrar-ho, faran una cinquantena d'activitats durant la festa major

Cultura

Els de la teca
Els de la teca | Sergio Carrillo

Mollet del Vallès

Enguany, entre actes propis i conjunts amb els Torrats, els Morats en sumaran gairebé una cinquantena. “El nostre objectiu sempre ha estat que la gent de Mollet tingui unes festes decents i ampliar l’oferta cultural de la ciutat”, explica Vanessa Sánchez, cap de colla dels Morats des d’octubre del 2016. En la competició de les colles, els Morats, que actualment tenen 195 socis, intentaran repetir la victòria de l’última edició –la de fa dos anys perquè l’any passat es va decidir que quedés en empat a causa dels atemptats de Barcelona i Cambrils– i sumar-ne, d’aquesta manera, vuit. “Però el nostre objectiu no és guanyar, sinó gaudir”, apunta Sánchez.

Les novetats seran el WaterFight al Parc de les Pruneres amb la participació de Chipiron Clan i els Bravats; la classe de cubatón solidari (salsa amb reggaeton) que se celebrarà dimecres a les 11 h a la plaça Pau Casals –la inscripció tindrà un preu d’un euro i tots els beneficis aniran destinats a l’entitat Think Outside, la qual els destinarà a l’Associació Catalana de Fibrosi Quística–; el Tragabolas humà que l’any passat es va haver de suspendre i que tindrà lloc una hora més tard a la mateixa plaça i la competició de llançament de pernil que es farà a les 13 h. “Que quedi clar que el pernil serà de plàstic. Això sí, la recompensa per als guanyadors serà de carn real”, adverteix la cap de colla dels Morats. Un dia més tard, dijous se celebrarà un partit sorpresa d’un esport que no es vol desvetllar i es farà el popular Calixuxes Tour amb la novetat de poder combinar llaminadures i calimotxo per 4 euros. 

Per últim, divendres a les 10.30 h es farà una pintada de guixos a la Rambla de Balmes i el Conta Contes de les 11 h a Plaça Catalunya, i dilluns a les 21.15 h, abans del monòleg amb Pepi Labrador i Guillem Estadella de les 22 h, hi haurà una barbacoa popular a la plaça Pau Casals. "Aquest any hem tingut moltes idees i les volem posar en pràctica a la festa major", conclou Sánchez.

 

Torna el Tapes Tour amb 500 tiquets

Després que el 2017 no es pogués celebrar en condicions normals a causa dels atemptats de les rambles de Barelona i Cambrils, enguany torna el TapesTour organitzat pels Morats i acompanyat de la tradicional cercavila amb l'acompanyament de la banda Tirant lo Band. Es vendran 500 tiquets que es repartiran entre les rutes del Colesterol i la dels Triglicerits, les quals tindran bars contigus. El preu serà d’11 euros per als socis dels Morats i de 13 euros per als no socis. La sortida serà des del Parc dels Colors.

 

Per anar fent boca 

Dimarts 14 d'agost a partir de les 11.30 h es viurà un d'aquells actes que venen de gust a joves i grans. Al ritme del grup de música d'arrel jamaicana Purple Rockets, de Barcelona, la colla dels Morats oferirà un vermut jamaicà gratuït en el qual hi haurà els productes típics de la terra de Bob Marley. Serà una continuació perfecte del WaterFight que se celebrarà a les 10 h. 

 

L'edició de l'any passat

La d’enguany serà la segona festa major que Vanessa Sánchez viurà com a cap de colla dels Morats, però serà la primera que podrà viure en condicions normals. A la de l’any passat va haver de patir les conseqüències dels atemptats de les rambles i Cambrils i la dificultat de prendre decisions rellevants amb poc temps de marge. “Molta gent em va dir que m’havia tocat menjar-me el pitjor any per ser cap de colla. Van haver-hi moments en què ho vaig passar malament i no tothom va entendre les decisions que vam prendre”, explica. “Per exemple, vam decidir fer el TapesTour a títol individual i sense cercavila per tal que els bars no haguessin de tirar a la brossa grans quantitats de menjar. No ens semblava ètic”.

Sánchez, com marquen els estatuts, deixarà de ser la cap de colla el proper mes de setembre. “Vull que se’m recordi com algú que va col·laborar a que no hi haguessin mals rotllos, que va augmentar el nombre de socis i que va contribuir a que ens ho passéssim bé”. 

Edicions locals