Les rajoles hidràuliques, protagonistes al Museu Abelló

Tres dies de portes obertes, tallers infantils i visites comentades

Cultura

A més dels concerts previstos a la terrassa de l’equipament, el Museu Abelló tindrà enguany les rajoles hidràuliques com a protagonistes. Serà amb motiu de l’exposició Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica, una mostra itinerant produïda pel Museu de Sitges amb el suport de l'Oficina de Patrimoni de la Diputació de Barcelona que serà a la ciutat fins al 16 de setembre i que, diumenge 19 d’agost es podrà visitar de manera guiada i gratuïta (20 h).

La mostra, inaugurada a finals de juny, vol posar en valor la ceràmica hidràulica, un tipus de paviment que està a mig camí entre la part artesanal i la industrialitzada i que últimament havien caigut en desús. La rajola hidràulica va arribar a Catalunya l'any 1866, però el punt àlgid el va assolir a finals del segle XIX i la seva fabricació es va mantenir fins a l'inici de la Guerra Civil, quan es va aturar la creació d'aquests tipus de paviments. Ara, ben entrat el segle XXI, l'arquitectura contemporània ha tornat a agafar la ceràmica hidràulica per utilitzar-la com a solució de pavimentació dels terres.

En relació amb l’exposició, dissabte (18 h) hi ha prevista una visita sensorial i dinamitzada a la Casa del Pintor per a infants d’entre 18 mesos i 4 anys; diumenge al matí (12 h) serà el torn dels nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, amb l’activitat familiar Pinta la teva rajola; i dilluns (de 17 a 21 h) es farà un taller obert d’imants de rajoles adreçat a públics de totes les edats.

D’altra banda, més enllà de les visites comentades, els tallers i l’exposició temporal sobre les rajoles hidràuliques, l’Abelló també mostrarà l’exposició permanent sobre l’obra pictòrica de Joan Abelló i sobre la seva col·lecció, renovada i actualitzada el passat mes de maig.

Visites comentades

Com és habitual per festa major, el Museu Abelló viurà tres jornades de portes obertes. Seran dissabte 18 d’agost de 17 a 22 h; diumenge 19 d’agost d’11 a 14 h i de 17 a 22 h, i dilluns 20 d’agost de de 17 a 22 h. Igualment, hi ha previstes diverses visites comentades a la Casa del Pintor per als tres dies, per a les quals cal reservar plaça al correu museuabello@molletvalles.cat. Seran dissabte (19 i 20 h), diumenge (11, 19 i 20 h) i dilluns (19 h).

D’altra banda, el Menhir de Mollet, al parc de Can Mulà, també tindrà portes obertes de dissabte a dilluns de 18 a 21 h.

Edicions locals