L'il·lusionisme i les arts circenses ompliran la programació de màgia

El premi memorial ascanio de màgia i tres referents del circ català, entre les propostes de la programació de la festa

Cultura

L'il·lusionisme i les arts circenses ompliran la programació de màgia
L'il·lusionisme i les arts circenses ompliran la programació de màgia | Los Barlou

Els amants de la màgia i l'il·lusionisme tindran diverses oportunitats per gaudir d'aquest art de la mà de noms propis de renom. És el cas del solsoní Pere Rafart,  qui l'any passat guanyava el premi Memorial Ascanio –conegut com el mag de l'any–, un prestigiós guardó que la Societat Espanyola d'Il·lusionisme concedeix des del 1970 i que ha recaigut en mags com Juan Tamariz i Jorge Blass.

Rafart actuarà dimarts 14 al Jardinet del Casal, on també es podrà gaudir de les versions del grup de música Los 1000 Hombres.

Una altra proposta de màgia anirà a càrrec del mag Magic Ury, que oferirà, divendres 17 a la plaça Pau Casals, l’espectacle Magnífic, que inclourà elements coneguts dins el gènere com camises de força, coloms i foc.

Però les opcions per gaudir de la màgia no acaben aquí. La plaça Prat de la Riba acollirà dimarts 21 l'espectacle Imperfecto, a càrrec de l'il·lusionista Isaac Jurado, un muntatge que barreja màgia amb molts tocs d'humor. "La de la màgia més potent i l'humor més eixelebrat crea una supernova emocionant i inoblidable de la qual no es pot escapar", diu el mateix Jurado.

Circ en estat pur

Fascinats per la fastuositat de les grans produccions, tres excèntrics personatges pretenen emular-les de la manera que saben: amb un gust més que dubtós i una imatgeria pròpia d'octogenàries. A sobre, s'han confós d'horari i arriben mitja hora tard. Aquest és el punt de partida del muntatge Set Up, de la cia. Los Barlou, un espectacle que alguns qualificarien de metacirc (circ dins del circ) protagonitzat per una companyia creada per tres grans del circ català. Boni, Miner i Patillas, artistes procedents de Boni & Caroli, Los Gingers, Los Galindos, Chapertons i LP tornen a la pista com a Los Barlou.

Malabars, màgia, monocicles i equilibris desequilibrats, plens d'humor i acció són els ingredients principals d'aquest espectacle de teatre/circ, apte per a tots els públics. Una bogeria frenètica i de riure constant, aquest trio ha fet del desastre, el caos i l’entre bambolines el seu propi espectacle.

Cia. LePuant, al carrer

L'altre espectacle de circ inclòs al programa de la festa major serà el que oferirà la cia. LePuant. Tot sol... i núvol és un muntatge en què el protagonista –Adrià Viñas– és un pallasso que viatja amb l’única companyia d’una cadira i una maleta amb la intenció de combatre l’avorriment. Tot sol... i núvol  transforma la realitat en ficció. Tot sol a la recerca de companyia; I núvol per allò que ens agradaria dir i mai no ens atrevim a fer-ho.

Edicions locals