Colles i entitats recaptaran diners per causes solidàries durant la festa major

L'ajuntament mantindrà la campanya contra les agressions sexuals i de consum d’alcohol iniciades l'any passat

Cultura

L'any passat es van aconseguir 363 donacions en l'acapte de sang de les colles
L'any passat es van aconseguir 363 donacions en l'acapte de sang de les colles

Tot i que la festa major és principalment gresca i disbauxa, cada cop són més les activitats del programa que compten amb un rerefons solidari. Enguany, al tradicional acapte de sang s'hi sumen altres propostes que recolliran diners en benefici de col·lectius i causes diverses, des de la protecció dels animals fins a la promoció de l'esport adaptat.

De fet, el programa de la festa s'obrirà dimarts 14 amb una passejada de gossos solidària organitzada conjuntament per Morats i l'Associació Adopta un amic, i que, amb una inscripció de 3 euros, destinarà tots els beneficis a aquesta protectora molletana. Adopta un amic va néixer el 2013 i es dedica a rescatar animals abandonats i donar-los una segona oportunitat. Actualment, la protectora no disposa de refugi i per aquest motiu ha de treballar amb cases d'acollida on cuidar els animals fins que no són adoptats. "Si no disposem de cases lliures no podem recollir nous casos. Tenim alguns dels animals en residència i això ens suposa un cost molt alt al mes", apunten des de l'associació.

Donacions de sang

Una altra de les activitats serà la classe de Cubatón solidari, una barreja de salsa i reggaeton, a càrrec de Morats i No Limits Dance Studio. En aquest cas, tots els beneficis aniran destinats a l'entitat Think Outside, que ha creat una marca de roba i complements que destinen un 40% dels seus beneficis a fins solidaris. En aquest cas, els diners recaptats a Mollet seran per a l'Associació Catalana de Fibrosi Quística, per a la qual s'han marcat l'objectiu de destinar-hi 500 euros.

Però si hi ha una acció solidària que és tot un clàssic a la festa molletana és la donació de sang, organitzada per les colles de Morats i Torrats i  l’Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental i el Banc de Teixits.

L'any passat va ser l'únic acte que es va mantenir malgrat els tres dies de dol decretats pels atemptats a les Rambles de Barcelona i Cambrils, precisament per contribuir al bon estat de les reserves als hospitals. En un moment amb la gent especialment sensibilitzada, l'acapte va aconseguir un rècord de donacions amb 363 per les 234 de l'any anterior.

Una altra de les accions serà la que es durà a terme dilluns 20 al matí al complex de Ca n'Arimon. L'activitat Sumem metres nedant està coorganitzada per l'entitat Adimo i té l'objectiu de promoure l'esport adaptat.

Un any més, l'Ajuntament farà la donació als bancs d’aliments de la ciutat dels diners recaptats amb les entrades dels concerts al Museu Abelló, el concert de l’Orquestra Maravella i de l’espectacle de diumenge a la nit a l’Envelat.

Campanyes contra les agressions i pel consum responsable d'alcohol

L'Ajuntament enguany ha decidit mantenir les campanyes de sensibilització que ja va engegar l'edició passada. D'una banda el No és No per prevenir les agressions de caràcter sexual. "És un tema de màxima actualitat. Aquest any convidarem a fer formacions, sobretot a la gent dels bars i de les colles, per aprendre com hem de gestionar tot això", explica la regidora de Cultura, Mercè Pérez. També es continuarà amb les accions emmarcades en la campanya per sensibilitzar sobre la necessitat de fer un consum responsable d'alcohol durant la festa major. "Abans de cada actuació que es faci al parc, projectarem unes imatges que crec que està bé que tots els joves es mirin".

Edicions locals