La història d'amor de la Guillema inspira la portada especial de Som

La il·lustradora Gemma Garcia Vilardell recrea la geganta molletana en l'obra

Cultura

La història d'amor de la Guillema inspira la portada especial de Som
La història d'amor de la Guillema inspira la portada especial de Som | Gemma Garcia Vilardell

La història d'amor entre els gegants molletans Mir i Guillema ha estat el punt de partida inspirador per a la il·lustradora Gemma Garcia Vilardell, que ha estat l'encarregada de crear la portada especial d'aquesta edició de festa major del diari SomMollet.

Aquesta artista plàstica, originària de Santa Perpètua de Mogoda però actualment veïna de Sant Fost de Campsentelles, és llicenciada en disseny d'interiors. Màster visual en marxandatge, aparadorisme, disseny i imatge, la Gemma es dedica actualment a la il·lustració, és pintora de murals i conta contes, a  més de formadora de tallers d'art i creativitat, entre altres. "En ser mare vaig redescobrir els contes i tot el món que els envolta i em va captivar de tal manera que s'ha convertit en la meva feina i sobretot en la meva gran passió", explica la Gemma. De fet, aquest ha estat un any especialment intens en matèria professional després de la publicació del seu àlbum il·lustrat Així de cop i volta, sense avisar i per sorpresa i l'exposició dels originals d'un altre àlbum El meu petit món.

Gegants inspiradors

La Gemma explica que quan va rebre la proposta de SomMollet per fer la portada especial va recordar haver sentit la història d'amor d'en Mir de Mollet i la Guillema de Manlleu, gegants de Mollet, una història d'amor que es va trencar amb la mort d'en Mir en un enfrontament entre les dues famílies. Un cop mort, la Guillema va acudir a una fada per poder estar amb el seu estimat eternament i la fada li va prometre que, abans que acabés el mil·lenni, tornarien a viure plegats. Això sí, seria sota noves formes.

"De seguida i per defecte professional vaig veure-hi un conte, en què ell està a punt de fer un petó a la princesa del seu cor, la Guillema, transformat en un peix, que és la forma de vida que se'm va acudir pensant en Mollet", explica la il·lustradora.

Pel que fa a la tècnica emprada per crear l'obra, la Gemma ha utilitzat els acríl·lics i les aquarel·les. "Fa un temps que m'encanta combinar entre si, tan diferents però que crec que es complementen molt bé", diu. Per al fons de la il·lustració, la Gemma ha creat un patró pensant en el disseny d'unes rajoles hidràuliques "tan característiques de la nostra terra". A més, el protagonista d'aquest patró és el peix que representa Mollet, una figura que es repeteix construint la forma de les rajoles.

Edicions locals