Els Torrats recuperen actes suspesos l'any passat i n'aporten de nous

El programa de la colla inclou una nova gimcana infantil

Cultura

Els del mam
Els del mam | Sergio Carrillo

Mollet del Vallès

Deixant de banda l'empat solidari en la competició de colles de l'any passat després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, els Torrats han estat els vencedors de quatre de les últimes cinc edicions. Tot i això, precisament van perdre la de fa dos anys. Per tant, tenen moltes ganes de sumar una nova victòria al seu palmarès, el qual actualment en mostra 12 per 7 dels Morats, abans d'arribar a la 25a edició de la prova que se celebrarà el 2019.
 

Aquest any els Torrats aportaran una trentena d'activitats a la festa major, les quals, com a novetat, seguiran un fil conductor temàtic. "Altres anys la temàtica només apareixia en actes puntuals i aquest any hem volgut que estigui present durant tots els nostres actes", explica Aitor Millán, cap de la colla, que avança que el centre d'interès de les proves no es donarà a conèixer fins al començament de la festa. 

El Torraparc, la gran novetat

D'altra banda, el cap de colla dels del mam comenta que han volgut "donar-li una volta més a tot respectant el que ja funciona de fa temps". Amb aquesta intenció, dimecres 15 a les 11 h celebraran una cercavila infantil amb la banda del Moll Fer i amb sortida a la masia de Can Flaqué i arribada a la plaça Prat de la Riba. Aquest acte l'any passat ja es va celebrar de manera extraoficial, però enguany l'han volgut incloure en els oficials de la festa major després de l'èxit que va tenir. 

També amb l'objectiu d'innovar, s'organitzarà dimarts 14 a les 11 h el Torraparc al parc de Can Mulà. El Torraparc és una gimcana infantil de l'estil del mapa del tresor que se celebrarà dimarts 14 a les 11 h al parc de Can Mulà. Hi haurà entre tres i quatre proves i cada nen rebrà un passaport que s'anirà segellant un cop superi cada repte. Els que aconsegueixin omplir-lo rebran un obsequi. 

A banda d'això, alguns actes tindran algunes modificacions. Per exemple, el sopar Torrat del dijous, en lloc d'un humorista, aquest any tindrà l'actuació del grup 2ladies, que convidarà a la gent a pujar a l'escenari per cantar amb elles. 

Finalment, en aquesta edició també es recuperen actes que l'any passat no es van poder celebrar a causa dels atemptats de Cambrils i Barcelona, com el circ de la companyia LePuant de divendres (19 h) i la màgia de la companyia Magicury (20 h) a la plaça Pau Casals, i els concerts de divendres de Pepet i Marieta, i El Ventilador. Els del mam han volgut respectar els acords que no van poder complir l'any passat i, per això, en l'edició d'enguany de la festa major han comptat amb tothom qui ha estat disponible per tornar a formar part del cartell. Només hi ha hagut alguna baixa per incompatibilitat d'agendes.

Millán també ha destacat "la bona relació que hi ha actualment entre les dues colles. És molt fàcil arribar a acords per organitzar actes conjunts i per prendre tot tipus de decisions". I és que més enllà de la sana rivalitat que hi ha entre els Torrats i els Morats, el més important és l'objectiu comú de passar-s'ho bé. 

Aitor Millán s'estrena com a cap de colla

Aitor Millán, qui lidera la colla dels Torrats des del mes de setembre en agafar el relleu d'Oriol Montasell, viurà la seva primera festa major en el càrrec. "Fa molts mesos que estem treballant perquè tot surti bé i tenim moltes ganes de que comenci ja. Hem intentat millorar alguns aspectes i reforçar els que ja funcionaven", explica. Abans de ser escollit com a cap de colla va ser dos anys el tresorer de la junta dels Torrats. 

El 12è Torratasques 

El 12è Torratasques posarà a la venda 700 tiquets a un preu de 12 euros per als no socis i 10 euros per als socis (amb 11 consumicions i un entrepà inclòs). Hi haurà dues rutes i cadascuna tindrà 350 participants. 

Edicions locals