Futures obertures de plataformes logístiques al Baix Vallès

Sant Fost va adaptar el POUM per permetre la implantació de noves logístiques

Economia

Les noves naus de Parets es preveuen per al primer semestre de 2019
Les noves naus de Parets es preveuen per al primer semestre de 2019

La companyia immobiliària Estrada Partners ha posat a lloguer dues plataformes logístiques de gran volum al Baix Vallès. Una és una instal·lació de 19.105 m2 situada al polígon Can Roca de Martorelles, a l’espai de l'antiga Manaut en una parcel·la de tres hectàrees. L’altra és una instal·lació de gairebé 20.000 m2 que es desenvoluparà pròximament al polígon Can Volart de Parets.

En el cas de Martorelles, la plataforma ja està pràcticament finalitzada, i es preveu que pugui lliurar-se el tercer trimestre d’aquest any.

La instal·lació té dues naus de 9.500 m2 amb una altura interior d’entre 10 i 12 metres i totalment diàfanes, sense divisions ni sectoritzacions; un espai de maniobres de 12 metres a la part de darrere i de 35 metres a la part davantera; 24 molls per a tràilers i quatre rampes d’accés, a més d'un aparcament, una àrea de serveis i vestidors, oficines totalment condicionades, controls d'accés i seguretat i il·luminació d'última generació. La nau compta amb la certificació mediambiental Breeam Very Good.

Aquesta plataforma és propietat de Segro, el fons d'inversió britànic que ja va construir les naus on hi ha instal·lada la firma de comerç electrònic Amazon i que, alhora, està reconvertint les antigues naus de Bacardí en una altra gran plataforma logística de 40.000 m2.

De fet, Segro s'ha posicionat els últims anys com un dels principals promotors del sector logístic al país. Des que la firma va iniciar la seva activitat a Espanya el 2015 ha desenvolupat gairebé 120.000 m2 per a emmagatzematge logístic només al Baix Vallès.

"Apostem per aquesta zona per les bones connexions que té amb les principals autopistes i les vies d’accés a Barcelona, tant per potenciar una distribució eficient com per la capacitat de crear llocs de treball de fàcil accés”, explica David Alcázar, director general de Segro a Espanya.

D’altra banda, Estrada Partners també comercialitza una altra plataforma logística a Parets, en aquest cas de 20.000 m2 i propietat de Pulsar Properties. Les instal·lacions tenen façana a l’autopista AP-7 i comptaran amb més de 20 molls de càrrega. El projecte estarà disponible a finals del primer semestre del 2019.

Reactivar el polígon

El ple municipal de Sant Fost va aprovar l'any passat una modificació puntual del POUM per eliminar el paràmetre de volumetria i mantenir els d’ocupació i altura per a les noves empreses que s’instal·lin al polígon de Can Baliarda, una petició que va fer en el seu moment l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès (AIBV).

Amb aquesta mesura l'Ajuntament pretenia posar facilitats per a l’arribada de noves empreses, especialment logístiques, que són les que necessiten més volum i espai.

Edicions locals