La cerca de la Mona Xita i la batalla per salvar el Harry Potter engresquen l'inici de la festa major

Va ser la primera prova del repte de les colles

Cultura

La cerca de la Mona Xita i el Harry Potter engresquen l'inici de la festa major
La cerca de la Mona Xita i el Harry Potter engresquen l'inici de la festa major | Colla dels Torrats

L'engrescada va ser divendres a la nit, al parc de Can Mulà, la primera prova puntuable de la festa major de Mollet 2018 que enfrontava Torrats i Morats. Una activitat amb què les colles pretenien animar el màxim de ciutadans a participar de les activitats programades fins dimarts, amb unes escenografies lligades amb les temàtiques d'enguany de cada colla.

Els Torrats, amb el fil conductor de la jungla que els acompanyarà durant tots aquests dies, van buscar la Mona Xita després que Tarzan els comuniqués que s'havia perdut o, potser, l'havien segrestat. A més de trobar la gran amiga de Tarzan, la motivació Torrada girava entorn que la Xita guardava un secret que els faria guanyar el repte de la festa major per sempre. Com explica el cap de comunicació Torrat, Pablo Moreno, els faria trobar una deu "que rajarà aigua (o cervesa) que ens farà guanyar sempre la festa major".

L'acte també va servir per explicar la col·laboració de la colla amb la Fundació Mona, que treballa pel benestar dels primats, "un dels temes puntals d'aquesta festa major per a la colla".

Per la seva banda, la màgia de Hogwarts va protagonitzar l'engrescada Morada amb una representació de la batalla contra els dolents d'enguany -hisenda, l'SGAE, Torrats i aduanes-, que els volien robar l'arma per guanyar la festa major, el Harry Potter.

La música en directe, amb dos cellos i un teclat, "i un vídeo explicant que aquesta festa major està dedicada a totes aquelles persones que s'han sentit maltractades per ser considerades diferents", com afirma la cap de colla, Vanessa Sánchez, va arrencar l'engrescada Morada. Tot seguit va ser el torn de la representació de teatre amb els dolents fins que el Harry demana l'ajuda de la força Morada. Aleshores, pel parc va entrar el Hogwarts Express -un tren fet per la colla- que portava portava l'ordre Morada, amb túniques. L'Hermione, el Ron i el Dobby, després d'una representació amb encanteris, van aconseguir salvar el seu amic Harry. Sánchez també destaca que es va tractar d'un "espectacle inclusiu amb traducció del llenguatge de signes".

El punt d'aquesta prova, però, no se sabrà fins el dimarts, abans del ball del fanalet, així com la resta de reptes que compten amb una valoració subjectiva.

Edicions locals