El 'frutero' assegura que és el pregoner d'unes festes intel·lectuals: "a menjar i a beure"

L'humorista Santi Rodríguez ha combinat la comèdia amb paraules de gratitud

Cultura

El 'frutero' assegura que és el pregoner d'unes festes intel·ectuals: "a menjar i a beure"
El 'frutero' assegura que és el pregoner d'unes festes intel·ectuals: "a menjar i a beure"

El pregó ha tornat a omplir un any més la plaça Prat de la Riba. Enguany, el protagonista ha estat l'humorista malagueny Santi Rodríguez, el frutero de 7 Vidas, qui ha assegurat que les festes molletanes són "intel·lectuals". "Sou els més llestos: a menjar i a beure", ha afirmat, en referència als Morats i als Torrats.

Rodríguez ha iniciat el discurs amb unes paraules en català: "Moltes gràcies, estic molt content d'estar avui aquí". I tot seguit ha fet sorna del seu accent: "la gent dirà ara, 'hòstia el fruiter parla molt raro'. Si hablo en andaluz no se me entiende, pues ya en catalán imagínate".

Durant els set minuts de discurs, el pregoner ha combinat l'humor amb paraules d'agraïment. Sobre el seu bigoti ha assegurat que ell ja va néixer gairebé amb ell: "tinc aquesta cara des de petit. Quan vaig néixer, a tots els pares els donaven 30.000 pessetes per tenir un fill, però el meu pare va haver de pagar una multa a l'Ajuntament per mi". Pel que fa a la seva gratitud, ha afirmat que és "un autèntic honor ser en aquesta festa tan meravellosa i tan preciosa" i també ha volgut "donar les gràcies a tots els que m'han mostrat la seva estima pel carrer. La gent és molt amable, uns m'han dit 'frutero, en persona ets més lleig'".

Els castells també han estat presents al pregó. Primer, amb un pilar de 4 que ha anat caminant gairebé des del Forn de Sant Vicenç, fins al mig de la plaça Prat de la Riba. Tot seguit amb dos pilars de 3 de benvinguda. I per últim, amb les referències de Rodríguez: "us puc assegurar que quan es veu això per televisió, no es transmet com d'espectacular i al·lucinant és veure pujar les enxanetes. M'imagino els seus pares a casa dient-los 'nena, baixa del sofà!'. Però com vols que baixin del sofà, si estan tot el dia a sobre del castell.

Per últim, ha conclòs el pregó desitjant bones festes i amb un darrer desig: "a partir d'ara espero que em considereu un molletà més".

El pregó, com ja és habitual, ha estat traduït a llenguatge de signes i s'ha iniciat amb les paraules de l'alcalde, Josep Monràs: "Voldria tenir un agraïment a les més de 20 entitats que participen en la nostra festa, i en especial als Morats i als Torrats. Agrair als portaveus dels diferents grups municipals que ens acompanyen i a tots els serveis que de ben segur funcionaran perfectament amb la vostra companyia i col·laboració".

Edicions locals