Un accident del Moll Fer, protagonista del vespre de dissabte a la festa molletana

Va caure el Moll a terra i "té algunes parts de la boca trencades i una de les potes també es va trencar"

Cultura

Un accident del Moll Fer, protagonista del vespre de dissabte
Un accident del Moll Fer, protagonista del vespre de dissabte

La cultura popular es va aplegar dissabte al vespre, principalment, a la plaça Prat de la Riba de Mollet amb gegants, castells o diables, entre d'altres. Però el desafortunat protagonista va ser el Moll Fer -la bèstia Torrada, que a més de llençar foc, raja aigua i pixa vi- per un accident que va patir durant el correfoc.

A l'alçada de la parada dels taxis, com explica el cap de comunicació Torrat, Pablo Moreno, "els portadors van entrebancar amb la vorera i van caure amb el Moll a terra. Es van fer una mica de mal, però estan bé". Amb tot, la bèstia no podrà sortir fins passades unes quantes setmanes, ja que "té algunes parts de la boca trencades i una de les potes també es va trencar durant l'accident". A més, "tampoc es va poder tirar tota la pirotècnia, perquè s'hi havien fet malbé alguns suports", assegurava Moreno.

Accidents a banda, els Diables de Mollet van omplir de foc la ciutat, des de la plaça Pau Casals fins a la plaça Prat de la Riba. Primer, amb una exhibició de foc al parc de Pau Casals i tot seguit amb el correfoc que va creuar tota l'avinguda Llibertat i el carrer Barcelona fins a arribar a Prat de la Riba, on es va fer el ball d'un Moll Fer lesionat.

L'encesa del campanar, després dels versots, i la processó de la Santa Teca fins a Can Mulà, la deessa Morada del menjar, van ser les darreres activitats del dia, actuacions musicals a banda.

Edicions locals