Diumenge de cultura popular amb castells, gegants i sardanes

La Colla Castellera de Mollet va fer un 3 de 6 amb agulla

Cultura

Diumenge de cultura popular amb castells, gegants i sardanes
Diumenge de cultura popular amb castells, gegants i sardanes

La tarda de diumenge va omplir la ciutat de Mollet de cultura popular amb la Diada Castellera, la passejada i el ball de gegants i la ballada de sardanes.

Els primers a arrencar van ser els Castellers, que, juntament amb els Margeners de Guissona, van fer gairebé una desena de castells a la plaça Prat de la Riba. Tots dos van obrir la diada amb un pilar de 4 simultani. Després, els molletans van fer un 3 de 6 amb agulla, una torre de 6 i un 4 de 6. Els lleidatans, per la seva banda, van carregar un 3 de 6 i van descarregar un pilar de 4 i un pilar de 4 per sota. Un pilar de 4 dels de verd claret va cloure la jornada.

Una colla molletana que, per cert, dissabte a la tarda va entrar a la plaça Prat de la Riba, abans de començar el pregó, va fer un pilar de 4 que va anar caminant gairebé des del Forn de Sant Vicenç, fins al mig de la plaça Prat de la Riba.

Passejada amb els gegants de Montblanc

També a les 18 h, la Colla Gegantera de Mollet i la de Montblanc van fer la plantada a la plaça de l'Església. Passada mitja hora, en Vicenç, la Marinette, la Mariona, en Mir i la Guillema -els gegants de la ciutat- van començar la passejada fins a la plaça Prat de la Riba, acompanyats pels tres gegants montblanquins. Allà van fer el ball de gegants tots plegats.

En acabar, ben a prop, a la plaça Catalunya, la Cobla Jovenívola de Sabadell, sota l'organització de Tradicions i Costums Mollet, van encapçalar la ballada de sardanes de festa major.

Edicions locals