Tanca JC Vídeo, l'últim videoclub de la comarca

Durant 33 anys l'establiment molletà ha obert fitxa de soci a 17.000 clients

Economia

Josep Codina, responsable de JC Vídeo
Josep Codina, responsable de JC Vídeo

La tecnologia i els hàbits de consum canvien a passos accelerats. Tant és així que JC Vídeo, l’últim videoclub de la comarca que es mantenia actiu, al carrer Marià Fortuny de Mollet, tancarà definitivament les portes a mitjans de setembre.

La pirateria primer i la irrupció els últims temps de les plataformes de televisió digital que ofereixen serveis de pel·lícules i sèries a la carta han acabat per enfonsar els videoclubs, símbol de tota una època durant els anys 90.

Josep Codina, responsable de l’establiment, lamenta que es perdi aquest tipus de negoci, “però el rendiment és baixíssim i les perspectives no són bones, la progressió va a la baixa des de fa molt de temps”.

Per tot plegat, Codina s’ha vist obligat a abaixar la persiana d’un establiment que durant anys s’ha anat adaptant a totes les novetats tecnològiques. “Hem passat del format Beta al VHS, al DVD, el blu-ray...; sempre hem comprat tot el que s’ha editat, i això ens ha permès ser els últims”, comenta. “Ara ja només queden videoclubs a Sabadell i Barcelona”.

JC Vídeo va obrir les portes el 1985 en un petit local del carrer Ramon Turró 2, i el 2005 va fer el salt al local actual, molt més ampli i situat al carrer Marià Fortuny 48. A més, durant alguns anys també van disposar de màquines de retorn de pel·lícules a la rambla Pompeu Fabra.

Durant tot aquest temps ha obert fitxa a 17.000 clients, molts dels quals provenien no només de Mollet sinó també d’altres pobles de l’entorn, sobretot els últims temps. “La gran majoria sempre ha optat per les novetats del moment, tot i que també hi ha un grup de cinèfils que han donat sortida a títols d’autor i menys comercials”, apunta Codina, qui a més del lloguer i la venda de pel·lícules també oferia el lloguer de videojocs i un espai de jocs en xarxa.

Durant aquestes setmanes l’establiment liquida l’estoc dels seus prestatges –fins a 20.000 títols diferents– a preus reduïts.

 

Edicions locals