Un centenar de parades en la 35a edició de la Fira d'Artesans

La mostra de productors artesans se celebrarà al nucli antic entre el 14 i el 16 de setembre

Cultura, Economia

La Fira d'Artesans aplegarà un centenar de parades als carrers del centre
La Fira d'Artesans aplegarà un centenar de parades als carrers del centre

Una de les fires d’artesania més reconegudes arreu de Catalunya, la Fira d'Artesans de Mollet, omplirà els carrers del nucli antic de la ciutat del 14 al 16 de setembre. Enguany la fira arriba a la 35a edició, i com és habitual s'hi aplegaran prop d’un centenar de parades d’autèntics productors artesans.

Entre els productes que es podran trobar a la fira hi haurà ceràmica, porcellana, papereria, marroquineria, estores, seda, fusta, joieria, espelmes, tèxtil, joguines, mobles, encens, ungüents o vidre. També hi haurà una àmplia selecció de productes gastronòmics, com olis, mel, fruits secs, torró, pa, dolços, vins, embotits, anxoves o formatges.

Com ja és tradició, per tal de preservar la qualitat de la fira només poden participar-hi autèntics productors artesans, cosa que queda palesa amb la mostra d’oficis en la qual l’artesà ens ensenya com treballa i, alhora, permet la participació del públic a través d’aquestes demostracions artesanes i els tallers familiars, ja siguin de pa, fang, ceràmica o torns de fusta.

D'altra banda, a més de la mostra, la 35a Fira d'Artesans de Mollet també comptarà amb un programa cultural i festiu on no hi faltarà la tradició, amb castellers, capgrossos, cercaviles, sardanes o havaneres.

Una de les singularitats de la Fira d’Artesans és la gran implicació dels veïns en l’organització. De nou, una de les tasques que afrontaran serà la decoració dels carrers, que fan de manera totalment artesana. A més, aquest any, tothom qui ho desitgi podrà participar en el tradicional concurs de la fira publicant una fotografia a qualsevol plataforma social amb l’etiqueta #35FiraArtesansMollet.

35 anys d’història

Enguany la fira arriba a la 35a edició. Tot plegat va començar el 1982, quan un grup de veïns de la ciutat va formar un col·lectiu anomenat Tertúlia que es reunia setmanalment per promoure tota mena d'activitats culturals.

D’aquestes trobades en va néixer la Revista Artesanal i, un any més tard, el 1983, la fira, que va comptar amb el suport i la implicació dels veïns dels carrers del centre, així com de l'Ajuntament, que va implicar-s'hi per mirar de potenciar-la i ajudar a preservar i fomentar els productes artesans.

 

Edicions locals