(VÍDEO) L'ANC omple els ponts del Vallès Oriental de llaços grocs per l'alliberament dels presos

Unes 350 persones han participat en l'acció que s'ha dut a terme a una vintena de ponts de les principals vies que passen per la comarca

Política

(VÍDEO) L'ANC omple els ponts del Vallès Oriental de llaços grocs per l'alliberament dels presos
(VÍDEO) L'ANC omple els ponts del Vallès Oriental de llaços grocs per l'alliberament dels presos | @pepfort

Centenars de persones han participat en els darrers dos diumenges en l'acció Ponts per la Llibertat, convocada per l'ANC del Vallès Oriental, i que ha consisitit en la penjada de pancartes als ponts que travessen les principals carreteres a la comarca amb l'objectiu de promoure la participació a la Diada i reclamar la llibertat dels presos polítics.

En concret, l'acció s'ha dut a terme entre el 2 i el 9 de setembre als ponts de l’AP-7, la C-17 i la C-33 que passen pel Vallès Oriental. L'acció convocada per l'ANC del Vallès Oriental, i a la qual s'hi van sumar les ANC de Riells i Viabrea i d’Hostalric i gent dels CDR, ha comptat amb la participació d'unes 350 persones. Cartells i llaços grocs han estat penjats als ponts a l’AP-7 al seu pas per la Hostalric, Riells, la Batllòria, Vallgorguina, Can Buixalleu, Can Colomer, Vilalba Sasserra, Bombers, Maristes, Llinars, Cardedeu, Can Belitre, el peatge de la Roca i Gallecs; al pont de la C-17 al seu pas per Parets i al pont de la C-33 al seu pas per Sant Fost.

Els organitzadors calculen que l'abast immediat de l'acció, que es duia a terme durant dues hores, va ser de 24.000 vehicles, unes 50.000 persones, de les quals "entre un 50 i un 60% dels vehicles responien favorablement fent llums, pitant i saludant", apunten des de l'organització.

Després de l’acció els ponts van quedar plens de llaços grocs, tot i que en alguns han estat retirats.

Pel que fa a les incidències, els convocats han rebut les visites dels Mossos o de la policia local en cinc ponts. "En alguns només van saludar o comprovar que les pancartes estaven ben subjectades. A Mollet, Granollers i Cardedeu se’ls va ensenyar la comunicació feta amb 10 dies d’antelació i ells van demanar la identificació d’un responsable", expliquen des de l'organització.

Edicions locals