Una diada esquitxada de groc i amb absències

Crits per la llibertat dels presos polítics i la independència, presents a l'acte institucional de l'Onze de Setembre

Política

Una diada esquitxada de groc i amb absències
Una diada esquitxada de groc i amb absències | FOTOS: Víctor León

Un any més, el monument de Rafael Casanova ha estat el centre neuràlgic de la celebració de la Diada de Catalunya a Mollet. L'acte institucional, organitzat per l'Ajuntament i que ha comptat amb la participació d'unes 80 entitats de la ciutat, ha estat marcat pel record i la denúncia per part dels partits i col·lectius independentistes de l'existència de presos polítics i exiliats.

Abans de començar l'acte unitari, Ara Mollet ERC MES feia la seva ofrena al monument. Encapçalats per  una pancarta de Llibertat presos polítics i acompanyats d'una estelada gegant i d'un grup de tabalers, més d'un centenar de persones s'apropava en cercavila des de la plaça Catalunya fins al monument on, els cinc regidors d'Ara Mollet ERC MES i part de la comitiva mostraven les fotografies dels polítics independentistes presos i exiliats, una ofrena emotiva que ha estat acompanyada amb aplaudiments per gran part del públic assistent i amb crits per la llibertat dels presos.

Acte unitari amb absències

Tot seguit, ha començat un acte institucional sense novetats respecte a edicions anteriors. L’Associació Pau Casals i el cor Estoc de Veus començaven a interpretar peces musicals després que els membres del consistori presents a l'acte prenguessin posicions al costat del monument. Tot i mantenir l'etiqueta d'acte unitari, un cop més, hi ha hagut absències significatives ja que tres dels sis grups municipals amb representació al ple municipal no han assistit: Cs, PDeCAT i PP.

En aquest sentit, l'alcalde Josep Monràs considera que "hauran de ser aquests tres partits els que expliquin perquè no hi participen. Aquí s'apleguen unes 80 entitats que fan un esforç de convivència i unitat, que no significa renunciar a les sees idees", deia l'alcalde.

Així doncs, amb els regidors del PSC, Canviem Mollet i Ara Mollet ERC MES com a representants del consistori, l'alcalde ha fet la tradicional hissada de la senyera amb l'ajuda, enguany, de dos joves jugadors del CB Mollet, el Joan Denuc i l'Arnau Jiménez, com a representants del club que compleix 75 anys. Castellers de Mollet també hi ha participat amb l'aixecament d'un pilar de quatre.

Tot seguit s’ha iniciat l'ofrena floral i l'acte ha acabat amb l'Himne de Mollet i el cant d'Els Segadors.

 

 

 

Edicions locals