Un Romeo i Julieta diferent, al cicle de teatre de la Sala Fiveller

Es representaran sis obres al teatre molletà entre els mesos de setembre i octubre

Cultura

Un Romeo i Julieta diferent, al cicle de teatre de la Sala Fiveller
Un Romeo i Julieta diferent, al cicle de teatre de la Sala Fiveller | Antzoki Teatteri

La Sala Fiveller presenta un any més el seu cicle de teatre de tardor amb diversos espectacles. En total en seran sis, que es representaran del 23 de setembre al 28 d'octubre. Entre les actuacions, destaca la versió escrita i dirigida per Tony Casla d'un clàssic de William Shakespeare –Romeo y Julieta, una mirada distinta– interpretada per Antzoki Teatteri, una companyia que ja va portar al maig La Casa de Bernarda Alba.

Casla presenta un amor impossible entre dos joves amb discapacitat intel·lectual. Però no és impossible per part d'ells, sinó que –com passa en l'obra– original és només impossible per a la resta de gent. "Què passa quan Romeu i Julieta són dos joves amb discapacitat intel·lectual? S'estimen menys? És diferent? És comprensible?", es qüestiona l'autor. "El repte per a la societat és enorme. En la memòria històrica de cada habitant del planeta, Romeu i Julieta són d'una determinada manera. Però, segurament, Shakespeare volia parlar d'amor", assegura. La senzillesa caracteritza l'escenografia, amb pocs elements i només música, llum i uns actors que faran sentir a l'espectador que un altre amor és possible. L'obra serà el 28 d'octubre i tancarà el cicle de teatre de tardor.

La temporada s'engegarà el diumenge de la setmana que ve (23 de setembre) amb Las criadas de Momo Teatro y Tranpola. El text de Jean Genet juga amb l'odi que dues germanes li tenen a la seva senyora i amb el qual arriben als límits més obscurs. Totes dues s'intercanviaran el paper de criada i senyora en un joc de rols fins a traspassar la frontera de la realitat per satisfer els seus instints més primaris.

Les altres obres seran la comèdia musical Tu i jo i el que es diu, quan no es diu res, a càrrec de la companyia Cucumpidoo (30 de setembre); l'obra de producció pròpia del grup Teatrevida La família... (7 d'octubre); la representació del text del dramaturg italià Dario Fo Aquí no paga ni déu, a càrrec d'Inestable Ceretana de Teatre (14 d'octubre); i Gigoló exprés, escrita per Nuria Castel i representada pel grup de teatre 7 de Kamping.

Totes sis funcions es faran els diumenges a les 18 h i el preu per gaudir de cadascuna d'elles és de 7 euros. Les entrades ja es poden reservar contactant al número de telèfon 661 92 86 53.

Edicions locals