ERC proposa incorporar la molletana Marta Vilaret a l'executiva nacional

La regidora d'Ara Mollet ERC liderarà la nova àrea de Suport a la Presidència i la Secretaria general

Política

Marta Vilaret, regidora d'Ara Mollet ERC MES
Marta Vilaret, regidora d'Ara Mollet ERC MES

La direcció d'ERC a escala nacional ha proposat aquest dilluns alguns canvis en l'executiva i ampliar a sis les vicesecretaries del partit, una de les quals, de nova creació, ocuparà amb tota probabilitat la regidora molletana Marta Vilaret.

Segons ha comunicat ERC, Marta Vilaret assumirà la vicesecretaria general de Suport a la Presidència i la Secretaria general del partit. Vilaret és actualment regidora a Mollet i vicepresidenta segona del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Aquest és un dels canvis que preveu ERC per renovar la seva executiva, juntament amb la creació de la vicesecretaria d'Estratègia, Entorn i Gestió del Coneixement, que estaria a mans de la portaveu Marta Vilalta, fins ara al capdavant de la secretaria d'Entorn. Així es descarrega la vicesecretaria de Comunicació, amb Sergi Sabrià al capdavant, i el departament de Mireia Mata, que es centraria en Dones. Les altres dues àrees globals, la de Coordinació Interna, Territori i Organització i la d’Acció Política, es mantindrien amb Isaac Peraire i Eduard López al capdavant, i la secretaria d'Ens locals supramunicipals, a càrrec fins ara de Dionís Guiteras, quedarà eliminada.

En roda de premsa aquest dilluns, la portaveu d'ERC ha explicat que la intenció és remodelar la direcció per "reforçar l'organització per blindar i legitimar les persones encausades, que estan sent represaliades" així com "feminitzar" el partit, ja que la meitat de les vicesecretaries generals estarien en mans de dones, i "refermar" el lideratge d'Oriol Junqueras i Marta Rovira com a president i secretària general del partit.

El consell nacional d'ERC d'aquest dissabte 22 de setembre haurà de ratificar la renovació de l'executiva i les noves incorporacions.

 

Edicions locals