Moció d'Ara Mollet i PDeCAT per recordar 'solemnement' l'1 d'octubre

Insten el ple a ratificar que la solució al conflicte passa perquè la ciutadania expressi a les urnes les seves aspiracions polítiques

Política

12.011 molletans i molletanes van votar l'1 d'octubre
12.011 molletans i molletanes van votar l'1 d'octubre

Ara Mollet ERC MES i el PDeCAT presentaran dilluns uns moció conjunta el ple municipal de Mollet amb motiu del primer aniversari de l’1 d’octubre. Els dos grups asseguren que aquest dia “marcarà la història contemporània del nostre país”, ja que va celebrar-se “un referèndum d’autodeterminació on 2.286.217 de persones van exercir el seu dret a vot”.

També recorden com a Mollet van participar-hi 12.011 veïns que van votar als cinc col·legis electorals que hi havia a la ciutat, així com la “insòlita repressió que va originar aquesta pràctica democràtica” i la “violència extrema” que va arribar a exercir-se sobre els votants per part de l’Estat.

Igualment, els dos grups destaquen les conseqüències posteriors en forma de “suspensió de les nostres institucions i autogovern”, així com la presó i l’exili per a polítics i activistes del país.

Per tot plegat, els dos grups municipals instaran l’Ajuntament de Mollet del Vallès a recordar amb solemnitat la data de l’1 d’octubre de 2017, “quan 12.011 veïns de la ciutat van exercir de manera pacífica el seu dret a vot en un referèndum d’autodeterminació”, i demanaran al consistori que es ratifiqui en què “la solució al conflicte polític ha de passar indefugiblement per vies democràtiques, on la ciutadania pugui lliurement expressar la seva opinió i aspiracions polítiques”.

Edicions locals