Llum verda per desplegar la fibra òptica a Can Prat i Can Magarola

L'actuació és una de les 40 prioritats acordades entre els empresaris i l'AJuntament per millorar l'estat dels polígons

Economia

Llum verda per desplegar la fibra òptica a Can Prat i Can Magarola
Llum verda per desplegar la fibra òptica a Can Prat i Can Magarola

L’Ajuntament ha donat llum verda al desplegament del servei de fibra òptica en diversos trams de carrers dels polígons d’activitat econòmica (PAE) que actualment encara no disposen d’aquest servei. Es tracta de cinc zones dels polígons Can Prat i Can Magarola amb una longitud de 2.319 metres lineals en què actualment només hi ha cablejat de coure.

Un cop finalitzada l’exposició pública del projecte, aproximadament d’aquí a un mes, començarà el procés de licitació perquè els tres polígons molletans disposin d’una xarxa de connectivitat de nova generació.

L’obra, que serà finançada per l’Ajuntament en col·laboració dels operadors de fibra, que són qui posaran el cablejat, té un pressupost de 121.578,26 €, i l’execució de les obres s’estima en quatre setmanes.

Segons apunten des del consistori, “l’actuació s’emmarca en el compromís de l’Ajuntament de millorar les infraestructures i els serveis que la ciutat ofereix a les empreses perquè desenvolupin la seva activitat productiva”.

De fet, aquesta és una de les 40 accions que al maig es van consensuar entre l’Ajuntament i els empresaris dels polígons després d’un procés participatiu per prioritzar les accions de millora dels polígons.

A més del desplegament de la fibra, el pla també preveu, entre d’altres, pavimentar voreres i calçades, implementar una finestreta única empresarial per agilitar els tràmits de les empreses amb l’administració, millorar la neteja en la via pública, mantenir els espais verds, millorar la connectivitat dels polígons amb el transport públic i establir un pla de senyalització per millorar la mobilitat.

Les actuacions tenen una previsió d’execució d’entre un i dos anys, i per fer possible una primera tongada d’execucions, aquest mateix any, l’Ajuntament compta amb una aportació pròpia de 80.000 euros, una aportació similar de l’AIBV i una subvenció de la Diputació de 234.327 euros per a dues anualitats –63.185 aquest any i 171.142 l’any que ve–.

 

Edicions locals