'Siete lunas y una noche', poemes amb accent molletà

La molletana Dámaris Rodríguez és una de les escriptores, juntament amb Xènia Farrés

Cultura

La molletana Dámaris Rodríguez presenta el seu primer llibre, juntament amb Xènia Farrés
La molletana Dámaris Rodríguez presenta el seu primer llibre, juntament amb Xènia Farrés | J.P.

Sergio Carrillo

La molletana Dámaris Rodríguez, juntament amb Xènia Farrés, va presentar dimecres de la setmana passada el seu llibre de poemes Siete lunas y una noche –il·lustrat per Queralt Guinart–. Es tracta de la primera obra escrita de totes dues, estudiants de Periodisme a la Universitat de Vic, d'on precisament sorgeix tot plegat.

Rodríguez i Farrés es van conèixer a classe, aviat es van fer amigues i van descobrir que els agradava escriure. Així que es van decidir per fer un blog anomenat com el llibre. "Des d'un principi, teníem clar que aquest seria el nom, així que no el vam voler canviar", assegura la molletana.

D'esquerra a dreta: Queralt Guinart, Dámaris Rodríguez, Xènia Farrés i Mar Binimelis | J.P.

En el pas del blog al paper també ha estat fonamental la universitat, concretament la professora Mar Binimelis, com explica Rodríguez: "va tenir un paper molt important, va ser qui ens va donar l'impuls i ens va dir 'noies, això està molt bé, feu alguna cosa i no ho deixeu aquí (al blog)'". Farrés afegeix que "la Mar ens va endinsar en el projecte. Va ser la primera persona externa que va llegir els primers poemes, la majoria dels quals no són al llibre".

Pel que fa al contingut dels poemes –principalment temes d'amor i amistat–, l'escriptora de Mollet va afirmar que pretenien que la poesia fos "clara, directa, que arribés a tot el públic i que el lector fos molt actiu". L'acte també va comptar amb la participació del guitarrista Nil Raurell.

Edicions locals