Jornada festiva a Mollet per reivindicar l'1 d'octubre

Dissabte hi haurà activitats tant als centres electorals l'1-O com al Parc de les Pruneres

Política

La presentació de les activitats, aquest dilluns
La presentació de les activitats, aquest dilluns

ANC, Òmnium, Súmate, CUP, PDeCAT, CDR i ERC de Mollet formen part de la plataforma 1 d'octubre, un moviment creat per donar a conèixer totes les activitats que es faran de cara al primer aniversari del referèndum a tot Catalunya. La plataforma, que aplega entitats sobiranistes d'arreu del país, organitza activitats arreu del territori.

A Mollet s'han organitzat activitats per aquest divendres i, sobretot, dissabte, quan tindrà lloc tota una jornada "no només de reivindicació, sinó també per continuar creixent i tirar endavant tot allò que vam començar l'any passat", deia aquest dilluns Rosalia Molina, del CDR Mollet.

D'una banda, divendres (20 h) hi ha prevista una concentració de vehicles a l'aparcament del Caprabo de Mollet que sortiran en comitiva pels diferents barris per donar a conèixer les activitats del dia següent i posar en valor el referèndum d'autodeterminació de l'any passat.

Festa a les Pruneres

Dissabte es convoca els veïns de Mollet a concentrar-se als centres electorals de l'1-O a les 11 h –IES Gallecs, IES Vicenç Plantada, IES Mollet, ambulatori de Can Pantiquet i Casal Cultural–. Allà s'hi farà la lectura d'un manifest i es col·locarà una placa simbòlica a les portes de cada centre per recordar aquella jornada i homenatjar les persones que van participar-hi.

Tot seguit es farà una caminada des dels centres electorals fins a la plaça Major, davant l'Ajuntament, on es llegirà el manifest acompanyats dels Avis per la llibertat, que desplegaran una bufanda groga gegant teixida els últims mesos.

Tot seguit, a les 14 h, la festa es traslladarà al parc de les Pruneres, on hi haurà un dinar popular i tot d'activitats festives (de 17 a 20 h) per rememorar les vivències de l'1-O, com una xocolatada, animació infantil, música en directe o un recital poètic. A les 20 h es projectarà un documental sobre l'1 d'octubre del 2017.

"No es tracta només de recordar aquell dia, sinó de tornar a prendre els carrers, reprendre la lluita per aconseguir allò que la majoria de catalans vam decidir l'1-O", deia Molina en la presentació de les activitats.

Finalment, per dilluns 1 d'octubre es fa una crida a concentrar-se a les portes de tots els centres de treball a les 12 h per rememorar aquella jornada i a participar en una gran marxa que recorrerà els carrers de Barcelona (18.30 h) per reclamar que es faci efectiu el resultat del referèndum de l'any passat.

Edicions locals