'Ni una menys', un crit contra la violència masclista

Una cinquantena de persones s'han concentrat davant l'Ajuntament per rebutjar els assassinats de les últimes hores

Societat

'Ni una menys', un crit contra la violència masclista
'Ni una menys', un crit contra la violència masclista

Amb proclames com 'Ni una menys' i 'Ens volem vives', una cinquantena de persones s'ha aplegat davant de l'Ajuntament aquest dimecres a la tarda convocades pel col·lectiu Mollet Feminista, per mostrar el seu rebuig a la violència masclista que en les darreres 24 hores, ha costat la vida a dues dones i dues criatures.

La concentració s'ha convocat davant la manca de mesures efectives per eradicar aquest mal de la societat.

A la convocatòria s'hi han afegit diversos partits polítics, entre els quals Mollet en Comú que ha emès un comunicat on apunta que la violència contra les dones "s’ha instal·lat en un sistema que no actua ni posa mitjans perquè la situació canviï". Canviem indica que és "urgent invertir de debò en educació, per superar estereotips de gènere, construir relacions lliures i igualitàries i eradicar la violència masclista", i reclama que s'executi el Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere, que "tot i ser de mínims, no s’ha desenvolupat".

Per la seva part, el PSC Mollet també ha emès un comunicat adherint-se a la convocatòria, en el qual es descriu com un "partit feminista", i on també reclama que es faci efectiu urgentment elPacte d’Estat Contra la Violència Masclista. "Cal la implicació de tota la societat, homes i dones, per reaccionar davant aquests horribles crims masclistes", conclouen.

Les organitzadores han anunciat que cada cop que hi hagi un assassinat masclista tornaran a convocar concentracions davant l'Ajuntament.

Edicions locals