'Double Bind' reflexiona al Museu Abelló sobre la ficció i la realitat

El guanyador de Mollet Art 2016, Sergi Selvas, exposa la seva obra, composta per cinc vídeos

Cultura

El guanyador de Mollet Art 2016 reflexiona sobre la seva trajectòria artística
El guanyador de Mollet Art 2016 reflexiona sobre la seva trajectòria artística | S.C.

Sergio Carrillo

L'artista Sergi Selvas, guanyador del certamen Mollet Art 2016, va inaugurar divendres la seva exposició individual, Double Bind. Fer la mostra individual era el premi al guanyador del concurs d'ara fa dos anys. Aquesta obra la composen cinc vídeos "que recullen una mica la meva trajectòria fins al moment d'avui en dia i les reflexions d'aquesta trajectòria", com assegura Selvas.

"El fil conductor dels vídeos és la ficció i el documental, una dualitat entre la ficció i la realitat que es va explicant a través de diferents històries socials: des del dret a l'habitatge fins a la immigració", explica l'autor.

Pel que fa a la seva trajectòria, Selvas no creu que es caracteritzi per molts canvis, sinó per una evolució i maduresa: "segueixes fent el mateix i t'adones que allò que t'interessava al principi segueix sent interessant per tu, però ho fas d'una forma més conscient". "Sempre havia pensat que tenia una trajectòria molt eclèctica, però al final, parlant amb col·legues artistes que m'han ajudat a pensar aquesta exposició, he vist els punts en comú", hi afegeix.

Aquesta és la seva primera experiència com a artista d'exposició individual i per viure-la sencera és necessita gairebé una hora de calma i reflexió per veure tots els vídeos.

El regidor de Mollet Raúl Broto, per la seva banda, va insistir durant la inauguració en la importància de certàmens com Mollet Art, que "permet que joves artistes puguin començar en aquest món. Tots els joves sabem que al principi costa fer-se camí, i penso que els artistes segurament siguin els que més".

Edicions locals