Vicent Sanchis explica a Mollet que TV3 compta amb 23 milions d'euros menys que l'any passat

El director de Televisió de Catalunya, però, assegura que no és conseqüència directa del 155

Política

Vicent Sanchis explica a Mollet que TV3 compta amb 23 milions d'euros menys que l'any passat
Vicent Sanchis explica a Mollet que TV3 compta amb 23 milions d'euros menys que l'any passat

El director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, va fer una xerrada dilluns a la tarda al Centre Cultural La Marineta, a Mollet, sobre la situació de TV3 abans i després de l'aplicació de l'article 155. Sanchis va explicar que enguany compten amb 23 milions d'euros menys que el 2017, tot que va al·ludir que no és conseqüència directa del 155.

"El govern de l'Estat va aprovar la nova llei de funció pública que incloïa dos o tres articles que feien referència a l'IVA que han de pagar els mitjans de comunicació públics, i això volia dir més despesa" va explicar. "Això es va fer pensant en tots els mitjans públics, no només en TV3", va afirmar Sanchis, "si no fos perquè alguns companys de televisions autonòmiques ens deien: 'para joderos a vosotros, sí que nos van a joder a todos'". "A més, els partits que van discutir la llei a Madrid ens deien que era una història feta per fer mal TV3", va afegir.

Aquesta llei feia restar 20 milions d'euros als pressupostos d'enguany, i aquesta reducció, sumada al "descens –de totes les televisions– de publicitat", fa que TV3 comptés amb 39 milions menys per a aquest 2018. Més tard, "el nou Govern de Catalunya va disposar d'una partida extraordinària de 20 milions per a la corporació (16 per a TV3)", va dir. Per tant, "enguany hem fet una tele amb 23 milions menys que l'any passat".

Acusats pel referèndum i les eleccions

Sanchis recorda que pel referèndum van fer cas al Govern i hi van posar publicitat. "A partir d'aquí, des de Madrid ens diuen que som desobedients, que desacatem i que Televisió de Catalunya és un instrument d'agitació i propaganda. I jo els dic, agitar ens encanta i propaganda, si no en tenim, no podem viure, perquè no tenim ingressos. Però no és l'agitació que diuen vostès, ni la propaganda que es pensen".

Per altra banda, va insistir a esclarir que a TV3 "l'aplicació directa del 155 no la vam patir, però sí que vam patir episodis posteriors", principalment durant el període electoral. Per una banda, "ens deien que no es pot dir que Puigdemont és president. Però si parlo amb Maragall, Montilla o Mas si els puc dir president", reflexionava.

I per l'altra banda, la cobertura d'una manifestació convocada per Òmnium i l'ANC a Barcelona va portar cua: "Ciutadans va protestar, però nosaltres vam fer el mateix seguiment que havíem fet dues o tres setmanes abans, que també era període electoral, amb una manifestació de Societat Civil Catalana". A resposta del recurs de Cs, "la Junta electoral va considerar que no s'hauria d'haver donat la manifestació; per això no vam poder cobrir la marxa de Brussel·les".

Després de tot plegat, "ara hi ha normalitat a TV3 i hem mantingut més o menys la mateixa qualitat i audiència", va concloure Sanchis.

Edicions locals