Cinc dones es tanquen a l'empresa per un conflicte laboral

Mitja dotzena de treballadores són acomiadades de l'empresa Das Vida de Mollet

Economia

Algunes de les treballadores afectades
Algunes de les treballadores afectades

Un grup de cinc treballadores de l'empresa Das Vida de Mollet, dedicada al telemàrqueting, han iniciat una tancada indefinida a l'empresa on treballaven fins aquest dimecres per protestar contra el que consideren que és un acomiadament improcedent i abús de poder.

Les treballadores, encarregades de concertar per via telefònica les visites que els comercials de l'empresa feien a domicili, asseguren que els responsables de Das Vida no els han donat cap explicació de l'acomiadament i que s'han assabentat per un missatge de la Seguretat Social que havien estat donades de baixa.

"Ahir el cap ens va dir que no es preocupéssim, que vinguéssim a treballar sense contracte fins que registrés una altra societat, però avui l'hem estat trucant i no ens ha volgut agafar el telèfon", indiquen.

De fet, les treballadores asseguren que l'empresa ja fa temps que acumula algunes irregularitats administratives, i que darrerament havien estat acomiadades altres companyes, fins a una desena en total.

"Algunes de nosaltres encara no havíem ni firmat el contracte, perquè fèiem períodes de prova no remunerats", diuen. "En altres casos sí que havíem firmat el contracte, però per una societat que no té res a veure amb la nostra activitat –Wizweavers SL– i que ara es desentén del cas". A més, afegeixen, "sovint hi havia retards en els pagaments de les nòmines i ho havíem de reclamar, i algunes de nosaltres tenim pagaments pendents", expliquen.

Les treballadores han comunicat l'acció a CCOO i als Mossos d'Esquadra, i procediran a posar denúncia tant a la Policia com a Inspecció de Treball, on asseguren que ja hi ha en marxa una inspecció per denúncies anteriors. "No marxarem de l'empresa fins que no ens donin una explicació o fins que ens tregui la Policia", asseguren.

Edicions locals