Vanessa Sánchez deixa la presidència de Morats en mans de Jose López

Sánchez ha estat cap de colla durant els darrers dos anys

Cultura

Vanessa Sánchez deixa la presidència de Morats en mans de Jose López
Vanessa Sánchez deixa la presidència de Morats en mans de Jose López

La cap de colla morada Vanessa Sánchez ha decidit deixar el càrrec i Jose López la substituirà en la presidència de Morats. Ha estat una decisió que va anunciar dissabte de la setmana passada a xarxes social amb el següent text:

Després de dos anys molt intensos, he decidit que és l'hora de fer un pas al costat. Les etapes s'han de saber obrir, gaudir i tancar quan és el moment. Durant aquest temps al capdavant de la Colla he sigut molt privilegiada de tenir al costat una junta que m'ha fet aprendre moltíssimes coses. Hem superat reptes que crèiem insuperables i ens hem fet costat les unes a les altres, han sigut les millors mestres. És per això que volia que aquest agraïment fos públic, no només per elles, sinó per tota la gent que ha estat estrenyent i empenyent i m'ha fet sentir molt estimada. Gràcies Colla. Des de fa ja 11 anys que vaig començar aquesta aventura sabia que això era per sempre, sou amics i ja família. Gràcies també a Cultura que sempre ens han cuidat especialment bé i han treballat de valent. També als mitjans de comunicació que han tingut un tracte meravellós amb nosaltres. I una menció a l'Uri i a l'Aitor que pas a pas s'han convertit en amics amb els quals he compartit molts moments que mai oblidaré.
Qui sap quins nous reptes m'esperen...?
Seguim!!

Tot coincideix amb el procés d'eleccions, que té lloc cada dos anys. En aquest cas, només s'ha presentat una junta que ha rebut 43 vots Sí i 1 vot No. D'aquesta manera, Jose López s'ha convertit en el nou cap de colla Morat. López fa només un any que és a la junta. De fet, Sánchez explica que "quan hi va voler entrar, li vam comunicar que potser era una decisió precipitada". Temien que no pogués afrontar la feina, els estudis i la resta d'activitats amb què està implicat, amb la colla, "però estàvem equivocats", assegura Sánchez: "ha estat en tot, ha treballat moltíssim, s’ha interessat i ha après. Ha sigut l'últim en marxar de les festes i el primer a arribar a les activitats". Sánchez també explica que "ell volia ser cap de colla més endavant. Però ningú més volia ser-ho –és normal, és molta responsabilitat i feina– i li ho vaig demanar. Ell va acceptar a canvi de què jo l’ajudés". Per últim, afirma que "serà un gran cap de colla, ja que és molt treballador i es desviu pels nens i nenes".

López, per la seva banda, assegura que "era bo tenir una imatge jove i nova, i amb noves idees" i que pren el repte amb "molta il·lusió, encara més ara que vindrà el 25è aniversari de les colles". L'objectiu que es planteja és "continuar incrementant el nombre d’actes, com ja ha fet la Vanessa en aquests dos anys". També vol "fer un bon paper i ajudar a fer una festa major millor". Pel que fa a la competició, assegura que "no importa guanyar, tot i que il·lusiona i agrada a tots".

Un balanç molt positiu

Per últim, la ja excap de colla morada fa un balanç molt positiu de la seva etapa: "hem fet molta feina, abans no hi havia tantes activitats tan seguides, per exemple". I assegura que "no estem només de festa: són moltes hores de feina, preparant activitats, fent reunions prèvies i posteriors". Però es mostra convençuda que tot l'esforç i el patiment "han compensat". El seu rol a partir d'ara serà el de suport a la junta i treballarà per "ensenyar el que he après", així com per ajudar en les organitzacions dels actes. Tanmateix, no podrà estar al 100%, "necessito temps per a mi".

López destaca que "la Vanessa ha fet que hi hagi molt bon clima i bon rollo; ha creat un sentiment de família". "L’any passat ho va passar molt malament (amb la suspensió de les activitats després dels atemptats de Barcelona i Cambrils); i aquest any ha tingut el colofó amb la victòria", conclou.

La nova junta la formaran Jose López (cap de colla), Carles Mogas (vicepresident), Jaume Vergés (secretari), Adrià Vega (adjunt de secretari), Marçal Abadia (tresorer), Judith López (adjunta de tresoreria), i Teia Martínez, Max Escalera i Mari Reca (vocals).

Edicions locals