Un nou partit basat en l'islam es presentarà a les eleccions municipals a Mollet

Mollet constitueix la primera agrupació local del PRUNE a Catalunya

Política

L'agrupació local del PRUNE a Mollet és la primera de Catalunya
L'agrupació local del PRUNE a Mollet és la primera de Catalunya

El Partido Renacimiento y Unión de España (PRUNE), amb implantació al sud de la península, especialment a Ceuta i Melilla, té previst presentar-se a les pròximes eleccions municipals a Mollet.

"A Catalunya no hi ha cap agrupació local d'aquest partit, la de Mollet és la primera", explica Mohamed Balghouch, un dels impulsors de la iniciativa.

Tot i que la de Mollet és l'única candidatura assegurada fins ara, Balghouch explica que amb tota probabilitat també hi haurà candidatures del PRUNE a Terrassa i Girona.

El partit es fonamenta en els principis de la religió musulmana, tot i que "no es tracta d'un partit ni islàmic ni religiós", sinó d'un partit com tots els altres però "basat en algunes de les consideracions més riques de l'ensenyament de l'islam", apunten els seus impulsors a Mollet.

En aquest sentit, afegeixen, el partit treballarà per aspectes com "la igualtat, la justícia, la veritat i la llibertat, així com les minories socials".

Entre els valors que destaca el partit hi ha la fe, la igualtat, la integració, el suport als refugiats, l'ètica i la moral, la convivència social, el rebuig a l'extremisme i a qualsevol forma de violència.

La formació té previst presentar-se públicament les pròximes setmanes, i actualment està treballant en la candidatura i en l'elaboració del programa electoral.

 

Edicions locals